Dagens rett
Kanskje den beste måten å bruke røykelaks på

Kanskje den beste måten å bruke røykelaks på

Røykelaks i en pastarett er ikke bare en veldig økonomisk måte å utnytte råvaren på. Denne oppskriften byr også på mye smak.
13 August 2024 - 00:00

Røykelaks av høy kvalitet er en eksklusiv råvare, som vi gjerne vil få mest mulig ut av når vi har investert i den. En pastarett som denne er en fornuftig måte å utnytte absolutt alt av råvaren. Har du lyst å flotte deg litt, kan du selvsagt bruke de beste skivene også i en slik rett som denne.

Prøv en av de andre gode oppskriftene med røykelaks 

Du kan selvsagt bytte ut røykelaks med røykt makrell. Det smaker minst like godt.

Tagliatelle med røkelaks

Tagliatelle med røkelaks

Fremgangsmåte

  1. Skjær et lite kryss i bunnen av hver tomat. Ha dem i kokende vann i 1-2 minutter, og legg dem så rett over i kaldt vann.
  2.  Flå tomatene fra krysset og nedover. Skjær tomatene i to og ta ut kjernen, skjær tomatene i små biter.
  3. Kok pastaen al dente i en stor gryte fosskokende vann tilsatt salt, mens du lager pastasausen.
  4. Smelt smør i en stor panne og tilsett tomat, hvitløk og løk. Surr det hele i noen minutter til løken er blank og tomatene møre.
  5.  Tilsett fløten og røkelaks og gi det hele et raskt oppkok.
  6.  Smak til med salt og pepper før servering. Server sausen over pastaen med hakket dill.
 

Sendt inn av Melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte
Ukens drink
Eplesidercocktail med bourbon

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte

Sammen med god bourbon og ekstra godt ingefærøl får du i tillegg en fyldig og lett krydret funnfull.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken
Ukens kake
Kokoseplekake

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken

Har du hagen full av epler, og noen er litt for syrlige til å være gode å spise, er denne oppskriften en god løsning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av
+
Godbiter i pollisten

Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av

Den er nemlig laget etter akkurat den filosofien som har gjort Domaine Leflaives viner så ekstraordinære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Vellagret whisky med eller uten røyk - og noen outsidere er vinnere blant spesialpol-nyhetene
+
Tester

Vellagret whisky med eller uten røyk - og noen outsidere er vinnere blant spesialpol-nyhetene

Røyk eller ikke røyk er spørsmålet når det kommer til whisky. Ja, takk begge deler er konklusjonen etter test av 39 nyheter i spesialutvalget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte
Ukens drink
Eplesidercocktail med bourbon

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte

Sammen med god bourbon og ekstra godt ingefærøl får du i tillegg en fyldig og lett krydret funnfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken
Ukens kake
Kokoseplekake

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken

Har du hagen full av epler, og noen er litt for syrlige til å være gode å spise, er denne oppskriften en god løsning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå
+
Tester

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå

Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin

New York, Napa, Japan og Spania er områder og land vi tar for oss i denne utgaven av magasinet Apéritif.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oppdag smaken av Libanon: Nyt 8 viner fra en historisk vingård
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 15. oktober

Oppdag smaken av Libanon: Nyt 8 viner fra en historisk vingård

Nordmenn elsker libanesisk vin! Bli med på denne spennende vinsmakingen og smak hvorfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av
+
Godbiter i pollisten

Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av

Den er nemlig laget etter akkurat den filosofien som har gjort Domaine Leflaives viner så ekstraordinære.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her