DAGENS RETT: Kremet nykålsalat med tagliatelle

Dagens rett Kremet nykålsalat med tagliatelle

Slik bruker du opp pastarestene

Og samtidig får en rett som ikke bærer preg av å være restemat. Årsaken er den friske og søte nykålen.

Skålen med tagliatelle eller annen pasta som står i kjøleskapet, har en tendens til å bli stående. Eller kanskje har du en pakke med fersk tagliatelle du ikke har rukket å bruke. Da er denne oppskriften løsningen, for den gir pastabåndene nytt liv samtidig som det er et supert tilbehør til grillmaten, til pinikkurven eller hagefesten samt til et hvert koldtbord.

Den kanskje viktigste ingrediensen er nykålen som grønnsakshyllene bugner av nå. Den bør utnyttes og nytes i så stor utstrekning som mulig. 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Kremet nykålsalat med tagliatelle

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Salat
Dressing

Fremgangsmåte

Kok tagliatelle som anvist på pakken. Avkjøl. Du kan gjerne bruke en annen pasta.

Skjær nykål i brede strimler og dypp dem i kokende vann. Avkjøl.

Finhakk vårløk og kruspersille.

Bland ingrediensene til dressingen og bland alt sammen til en kremet salat.

Stek grønnsakene raskt på sterk varme i en wokpanne eller i en dyp stekepanne. Rør om hele tiden.

Slå den ferdige woksausen over og bland alt rask sammen i woken.

Tips: Denne salaten kan brukes på et koldtbord, serveres til spekemat, til røykt fisk eller til pølser.
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen