Dagens rett

Kveite med karrisaus og villris med mais og tomatconcasse

Karrisaus smaker fortreffelig til mer enn fiskeboller - her får den luksuriøse omgivelser
Foto: (missaigong)

Karrisaus smaker fortreffelig til mer enn fiskeboller - her får den luksuriøse omgivelser

Karri gir både en vakker farge og smakskraft til maten. Denne kombinasjonen må du prøve.
24 Oktober 2020 - 01:00

Karripulver kommer i flere utgaver og styrker. Madraskarri er sterkere, og hvis du har en sart gane kan du gå for vanlig karri. Til denne retten kan du godt bruke annen type fisk - eller sågar kyllingfilet. 

 Her finner du mange andre spennende oppskrifter med kveite

Stekt eller bakt kveite med karrisaus og villris med mais og tomatconcasse

Stekt eller bakt kveite med karrisaus og villris med mais og tomatconcasse

Fremgangsmåte

  1. Villris:
    Vann ut villrisen i 24 timer. Kok den i 10 minutter. Alternativt kan du koke den lenger uten utvanning. Følg bruksanvisningen på pakken. 
  2. Kok maiskolbene på svak varme i 4 minutter. Bruk en kniv til å skrape maiskornene fra kolbene.
  3. Bland ris, maisfrø, tomatconcassé og smør. Smak til med salt og pepper. 
  4. Slik lager du tomatconcasse
  5. Saus:
    Fres karri i olivenolje. Tilsett fiskekraft og fløte, reduser til halvparten. Smakt til med salt og pepper. Sausen skal ikke være altfor tykk.
  6. Kveitefilet:
    Skjær fileten i skiver i passende stykker og dryss over salt og pepper. Stek fisken i panne i litt olje, eller bak den i ovnen ved 130 grader i 10 minutter, umiddelbart før servering. 

Tips:
Du kan også dampe fisken. 

Servering:
Hell sausen på tallerkener og legg fiskebitene oppå. Dryss over revet sitronskall. Anrett med salatblader og finhakket persille. Server villrisblandingen ved siden. 

 Her finner du mange andre spennende oppskrifter med kveite

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her