Villris:
Vann ut villrisen i 24 timer. Kok den i 10 minutter. Alternativt kan du koke den lenger uten utvanning. Følg bruksanvisningen på pakken.
Kok maiskolbene på svak varme i 4 minutter. Bruk en kniv til å skrape maiskornene fra kolbene.
Bland ris, maisfrø, tomatconcassé og smør. Smak til med salt og pepper.
Slik lager du tomatconcasse
Saus:
Fres karri i olivenolje. Tilsett fiskekraft og fløte, reduser til halvparten. Smakt til med salt og pepper. Sausen skal ikke være altfor tykk.
Kveitefilet:
Skjær fileten i skiver i passende stykker og dryss over salt og pepper. Stek fisken i panne i litt olje, eller bak den i ovnen ved 130 grader i 10 minutter, umiddelbart før servering.
Tips:
Du kan også dampe fisken.
Servering:
Hell sausen på tallerkener og legg fiskebitene oppå. Dryss over revet sitronskall. Anrett med salatblader og finhakket persille. Server villrisblandingen ved siden.
Her finner du mange andre spennende oppskrifter med kveite
Se våre andre oppskrifter med karri
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev