DAGENS RETT: Kveite med karrisaus og villris med mais og tomatconcasse

Dagens rett Kveite med karrisaus og villris med mais og tomatconcasse

(missaigong)

Karrisaus smaker fortreffelig til mer enn fiskeboller - her får den luksuriøse omgivelser

Karri gir både en vakker farge og smakskraft til maten. Denne kombinasjonen må du prøve.

Karripulver kommer i flere utgaver og styrker. Madraskarri er sterkere, og hvis du har en sart gane kan du gå for vanlig karri. Til denne retten kan du godt bruke annen type fisk - eller sågar kyllingfilet. 

 Her finner du mange andre spennende oppskrifter med kveite

Se våre andre oppskrifter med karri

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Stekt eller bakt kveite med karrisaus og villris med mais og tomatconcasse

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

30 g
100 g
Saus
1 ss
sterk madraskarri

Fremgangsmåte

Villris:
Vann ut villrisen i 24 timer. Kok den i 10 minutter. Alternativt kan du koke den lenger uten utvanning. Følg bruksanvisningen på pakken. 

Kok maiskolbene på svak varme i 4 minutter. Bruk en kniv til å skrape maiskornene fra kolbene.

Bland ris, maisfrø, tomatconcassé og smør. Smak til med salt og pepper. 

Slik lager du tomatconcasse

Saus:
Fres karri i olivenolje. Tilsett fiskekraft og fløte, reduser til halvparten. Smakt til med salt og pepper. Sausen skal ikke være altfor tykk.

Kveitefilet:
Skjær fileten i skiver i passende stykker og dryss over salt og pepper. Stek fisken i panne i litt olje, eller bak den i ovnen ved 130 grader i 10 minutter, umiddelbart før servering. 

Tips:
Du kan også dampe fisken. 

Servering:
Hell sausen på tallerkener og legg fiskebitene oppå. Dryss over revet sitronskall. Anrett med salatblader og finhakket persille. Server villrisblandingen ved siden. 

 Her finner du mange andre spennende oppskrifter med kveite

Se våre andre oppskrifter med karri

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: missaigong

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen