DAGENS RETT: Kylling i cashewnøttsaus som i India

Dagens rett Kylling i cashewnøttsaus som i India

(PaulCowan)

Indisk gryte på fredagskvelden er sant

Den lager du altså fra bunnen av og det på bare en halvtime. For godt til å være sant, tenker du kanskje? Neida, bare se her.

Indisk gryte var 1970-tallets helgekos nummer en. Den gang kom den alltid fra pose. I senere tid er retten utkonkurrert av pizza og taco. Men det er det ingen grunn til, for indisk gryte er vel så lettvint laget fra bunnen av og altså minst like godt. 

Se våre andre oppskrifter på indisk gryte 

Her har andre indiske retter

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kylling i cashewnøttsaus som i India

Fremgangsmåte

Del løken i biter og ha dem i en kjøkkenmaskin. Kjør i ca 1 minutt. Tilsett tomatpuré, cashewnøtter, garam masala, hvitløk, chilipulver, sitronsaft, gurkemeie, salt og yoghurt og kjør alt i maskinen i 1 - 1 ½ minutt til.

Varm oljen i stekepannen og ha i krydderblandingen. Fres i 2 minutter på middels lav varme. Tilsett koriander, sultanas og kylling, og stek alt i 1 minutt under omrøring.

Ha i sopp og vann og la det koke opp. Legg på lokk og la det putre i omkring 10 minutter på lav varme. Se om kyllingbitene er gjennomstekte og sausen har tyknet. La det putre litt lenger om nødvendig.

Legg kyllingbitene i en bolle eller på et dypt fat, hell sausen over og pynt med koriander.

Se våre andre oppskrifter på indisk gryte 

Her har andre indiske retter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: PaulCowan

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen