DAGENS RETT: Kylling med fyldig mandelsaus Murgh musallam

Dagens rett Kylling med fyldig mandelsaus Murgh musallam

(Debmalya Mazumder)

Med denne vrien på søndagskyllingen får du solid uttelling

Den tar litt tid og har en lang ingrediensliste, men du verden så mye smak du får ut av en helt vanlig kylling.

Denne ved første øyeblikk omstendelige retten, er ikke så vanskelig å få til. Belønningen er altså mye smak. Dessuten er dette den perfekte søndagssyssel i januar, for den godgjør seg mens du går tur eller bare gleder deg til å sette tenna i det saftige kjøttet. 

Opprinnelsen til Murgh musallam - som betyr hel kylling - er det tyrkisk-persiske kjøkkens påvirkning av det sørindiske. Det såkalte Mughlai-kjøkkenet kjennetegnes av rike aromaer fra bruken av mange ulike krydder, men ikke nødvendigvis sterk krydring i form av chili, Og denne oppskriften lever opp til tradisjonen. 

Se våre andre oppskrifter på indisk kylling 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Kylling med fyldig mandelsaus Murgh musallam fra India

Fremgangsmåte

Riv av skinnet på kyllingen så langt det lar seg gjøre.

Bland sammen ingrediensene til marinaden, hell den over kyllingen og la den stå 1 time.

Kok risen til den er myk, slå av vannet og bland inn de øvrige ingrediensene.

Ta kyllingen opp av marinaden og ha i fyllet. Ta vare på marinaden.

Varm olje i en kjele, tilsett løk, ingefær og hvitløk og stek til det er gyllent. Tilsett de hele krydderne og laurbærbladene og rør om. Stek til oljen skiller seg. Tilsett salt og de malte krydderne. Rør godt.

Tilsett resten av det som skal være i sausen og resten av marinaden. La det koke til oljen skiller seg igjen.

Legg kyllingen i en tykkbunnet kjele og hell sausen over. Dekk til og la det koke til kyllingen er mør, ca 40 minutter, avhengig av hvor stor kyllingen er.

Hell safranfløten over kyllingen ved servering. Serveres varm, pyntet med korianderblader.

Se våre andre oppskrifter på indisk kylling 

Her finner du 350 oppskrifter med kylling

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Debmalya Mazumder

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen