Dagens rett

Kylling med mandel- og cashewsaus

En godt krydret kyllingrett er perfekt en  marssøndag
Foto: (aquarajiv)

En godt krydret kyllingrett er perfekt en  marssøndag

Her er det ikke bare chili men også andre krydder som skaper varmen. Men ikke mer enn at ingrrediensene er lett å få tak i og at den lett kan tilpasses også en sartere gane.
Aase E. Jacobsen
23 Mars 2019 - 01:00

Denne oppskriften er dessuten lett å dublisere hvis du har lyst til å ha mange til middag.  Det er kanskje bare selve kokekaret som er begrensningen. Men det løser seg fint ved å bruke to gryter. 

 Denne retten kalles Murgh roghni i det nordlige India hvor den kommer fra. Murgh betyr kylling og roghni betyr kremet eller fet på urdu. Roghni brukes også om naanbrød som er penslet med fett. Kyllingretten skal stamme fra tiden før britenes inntog, da India var styrt av de tyrkiske stormogulene mellom 1526 og 1857. 

Se våre andre oppskrifter med indisk inspirasjon

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kylling med mandel- og cashewsaus

Kylling med mandel- og cashewsaus

Fremgangsmåte

Mariner kyllingen i yoghurt og salt i 30 minutter.

Bløtlegg cashewnøtter og mandler i varmt vann i 10 minutter.

Varm sukker i en stekepanne til det er brunt. Tilsett halvparten av oljen og bland den med karamellen.

Legg kyllingen i pannen og stek til den er jevnt brun. Mal nøttene.

Varm resten av oljen i en kjele og ha i spisskummenfrø. Ha i ingefær og hvitløk når frøene er blitt brune. Rør et par ganger og tilsett løk. Stek til løken er gyllen.

Tilsett tomatpuré og nøtter og la det småkoke til oljen skiller seg. Tilsett krydderet.

Legg i den stekte kyllingen og la den trekke til kyllingen er mør. Tilsett litt vann så det ikke svir seg.

Hardkok eggene, 7 minutter, skrell dem og del i to.

Smak eventuelt til med mer krydder. Pynt eventuelt med egg og en kremtopp. Eller dryss over hakket koriander og grønn chili. 

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner
Dagens rett

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner

Den er så tradisjonsrik at ingen vet når den første gang ble laget, men at den har vært et viktig element i Middelhavskosten i hundrevis av år er hevet over enhver tvil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her