Kylling med mandel- og cashewsaus
Foto: aquarajiv

Kylling med mandel- og cashewsaus

Murgh Roghni som kyllingretten heter i India, hvor den kommer fra er en sterk chilirett, der chili understreker smaken på hovedingrediensen og øker den samlete aroma. Den stammer fra Mughaltiden da India var muslimsk.

Fremgangsmåte

Mariner kyllingen i yoghurt og salt i 30 minutter.

Bløtlegg cashewnøtter og mandler i varmt vann i 10 minutter.

Varm sukker i en stekepanne til det er brunt. Tilsett halvparten av oljen og bland den med karamellen.

Legg kyllingen i pannen og stek til den er jevnt brun. Mal nøttene.

Varm resten av oljen i en kjele og ha i spisskummenfrø. Ha i ingefær og hvitløk når frøene er blitt brune. Rør et par ganger og tilsett løk. Stek til løken er gyllen.

Tilsett tomatpuré og nøtter og la det småkoke til oljen skiller seg. Tilsett krydderet.

Legg i den stekte kyllingen og la den trekke til kyllingen er mør. Tilsett litt vann så det ikke svir seg.

Hardkok eggene, 7 minutter, skrell dem og del i to.

Smak eventuelt til med mer krydder. Pynt eventuelt med egg og en kremtopp. Eller dryss over hakket koriander og grønn chili. 

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag
Dagens rett
Rask suppe med kjøttdeig

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag

Med denne oppskriften lager du raskt en smaksrik hverdagsrett, perfekt når du har mye på timeplanen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her