DAGENS RETT: Thailandsk rekesalat

Dagens rett Thailandsk rekesalat

Lag en thai-vri på rekene

Ferske reker har grønt lys ifølge WWFs sjømatguide, så da er det bare å nyte mens du kan. Denne oppskriften er rask og passe hot.

Ferske reker er en menneskerett i Norge, i hvert fall om vi skal dømme ut fra at prisen på ferske reker er en gjenganger blant sommerens agurknyheter. Rekebestanden svinger, av ulike årsaker avhengig av hvor i landet du befinner deg, og det gjør også prisene. 

Uansett pris smaker ferske reker alltid fortreffelig, som alle kan unne seg noen ganger i løpet av sommeren.

Blir det noe til overs er det nok av andre retter du kan bruke dem i.

Prøv gjerne en annen vri på rekene 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Thailandsk rekesalat

Fremgangsmåte

Bland sammen løkringer, chili, basilikum og sitrongress.

Bland fiskesaus med sitronsaft og sukker og vend de rensede rekene i sausen. Bland rekene med grønnsakene.

Anrett rekeblandingen på store blader av romanosalat eller andre salatblader.

Dryss finhakket koriander over.

Tips:
300 gram rensede reker tilsvarer ca 500 gram med skall.

Oppskrifter med reker

Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene

Mange deilige salater finner du her

Se flere gode knasende sprø salater her

Dressingen er vel så viktig for resultatet

De beste oppskriftene med kylling

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen