Dagens rett

Lakserør - en kremet rett med røkelaks, østerssopp, grønt og sennep

Du trenger egentlig bare sopp, løk, fløte og sennep. Resten finner du i kjøleskapet
Foto: (Lena_Zajchikova)

Du trenger egentlig bare sopp, løk, fløte og sennep. Resten finner du i kjøleskapet

Denne retten tar dessuten bare et øyeblikk å lage. Og er et supert tilbehør eller en mettende smårett.
14 Juni 2021 - 00:00

Du trenger heller ikke røykelaks. Denne retten står godt uten, og den kan varieres i det uendelige etter hva du har i kjøleskapet.  En super restemiddag med andre ord. 

Eller du kan bruke det du måtte finne av "ugress" i veikanten. Russekål er en veldig god erstatning for spinaten i denne oppskriften. Den kan også erstattes av nykål som er på sitt beste akkurat nå. 

Her finner du mange retter med røkelaks

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Lakserør - en kremet rett med røkelaks, østerssopp, grønt og Dijon-sennep

Lakserør - en kremet rett med røkelaks, østerssopp, grønt og Dijon-sennep

Fremgangsmåte

  1. Fres finhakket løk i olje. Tilsett grovhakket sopp. Fres videre i noen minutter.
  2. Ha i vinen og kok inn, tilsett fløte og sennep og kok videre til væsken er redusert til knapt halvparten.
  3. Tilsett grovhakket spinat, finhakket bladpersille og kok opp.
  4. Ha i tilslutt røkt laks i terninger.
  5. Varm opp og server umiddelbart med ferskt brød samt en enkel salat av reddik, agurk, vårløk og grønn salat.

Tips:
Du kan bruke sjampinjong i stedet for østerssopp - eller selvsagt skogssopp. 

Tips:
Du kan godt bruke grønnkål i stedet for spinat. Grønnkål trenger noen minutter koking for å bli mør. Gjør det gjerne på forhånd i en egen kjele.

Tips:
Du kan godt bytte ut røkelaks med røkt makrell - eller med fetaost for en vegetarutgave.

Her finner du mange retter med røkelaks

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter
Dagens rett

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter

En smakfull og rask wok med saftig kylling er en favoritt på middagsbordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her