Dagens rett

Lakserør - en kremet rett med røkelaks, østerssopp, grønt og sennep

Du trenger egentlig bare sopp, løk, fløte og sennep. Resten finner du i kjøleskapet
Foto: (Lena_Zajchikova)

Du trenger egentlig bare sopp, løk, fløte og sennep. Resten finner du i kjøleskapet

Denne retten tar dessuten bare et øyeblikk å lage. Og er et supert tilbehør eller en mettende smårett.
14 Juni 2021 - 00:00

Du trenger heller ikke røykelaks. Denne retten står godt uten, og den kan varieres i det uendelige etter hva du har i kjøleskapet.  En super restemiddag med andre ord. 

Eller du kan bruke det du måtte finne av "ugress" i veikanten. Russekål er en veldig god erstatning for spinaten i denne oppskriften. Den kan også erstattes av nykål som er på sitt beste akkurat nå. 

Her finner du mange retter med røkelaks

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Lakserør - en kremet rett med røkelaks, østerssopp, grønt og Dijon-sennep

Lakserør - en kremet rett med røkelaks, østerssopp, grønt og Dijon-sennep

Fremgangsmåte

Fres finhakket løk i olje. Tilsett grovhakket sopp. Fres videre i noen minutter. Ha i vinen og kok inn, tilsett fløte og sennep og kok videre til væsken er redusert til knapt halvparten. Tilsett grovhakket spinat, finhakket bladpersille og kok opp. Ha i tilslutt røkt laks i terninger. Varm opp og server umiddelbart med ferskt brød samt en enkel salat av reddik, agurk, vårløk og grønn salat.

Tips:
Du kan bruke sjampinjong i stedet for østerssopp - eller selvsagt skogssopp. 

Tips:
Du kan godt bruke grønnkål i stedet for spinat. Grønnkål trenger noen minutter koking for å bli mør. Gjør det gjerne på forhånd i en egen kjele.

Tips:
Du kan godt bytte ut røkelaks med røkt makrell - eller med fetaost for en vegetarutgave.

Her finner du mange retter med røkelaks

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor
Dagens rett
Bluecheeseburger med coleslaw-tomatsalsa

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor

Saftig burgerkjøtt og smakskraftig ost er som hånd i hanske. Og nesten vanedannende godt. Prøv denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se alle de gode oppskriftene med blåbær
Guide
Oppskrifter med blåbær

Se alle de gode oppskriftene med blåbær

Blåbærene venter på deg i skogen, modne og helt gratis. Her er hva du kan lage av de søte små.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Disse munnfullene har alt av norsk sommer i seg
Ukens kake
Bringebærmuffins med bringebærglasur

Disse munnfullene har alt av norsk sommer i seg

Enten du bruker bringebær fra skogen, hagen eller butikken blir resultatet like godt. Den ideelle søtsaken til sommerkakebordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Hvis du trodde du ikke likte Barossa-vin, kommer du på andre tanker med disse
Godbiter i pollisten

Hvis du trodde du ikke likte Barossa-vin, kommer du på andre tanker med disse

Fra området som har mektige og alkoholsterke shiraz-er som varemerke, kommer det også spennende viner fra nytenkende produsenter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor
Dagens rett
Bluecheeseburger med coleslaw-tomatsalsa

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor

Saftig burgerkjøtt og smakskraftig ost er som hånd i hanske. Og nesten vanedannende godt. Prøv denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se alle de gode oppskriftene med blåbær
Guide
Oppskrifter med blåbær

Se alle de gode oppskriftene med blåbær

Blåbærene venter på deg i skogen, modne og helt gratis. Her er hva du kan lage av de søte små.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Så farge- og smaksrik kan bare en vegetarrett bli
Dagens rett
Shakshuka

Så farge- og smaksrik kan bare en vegetarrett bli

Spiser du ikke egg, kan du erstatte med et vegansk alternativ etter behag. Alle andre kommer til å bli fascinert av kombinasjonen av de krydrete grønnsakene og de lettkokte eggene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas
Dagens rett
Briami - ovnestekt squash, poteter og tomater

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas

For er det noe det greske kjøkken briljerer med, så er det å lage gode smaker av enkle, men ferske råvarer. Du kan langt på vei gjenskape den følelsen i eget kjøkken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene
Dagens rett
Iransk yoghurtsalat stil grillspydene

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene

Yoghurtsalat er en sommerfavoritt som skapt for ethvert grillmåltid, og så kjapp å lage at retten også midt i ferien. Prøv den også som dip til chipsen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disse munnfullene har alt av norsk sommer i seg
Ukens kake
Bringebærmuffins med bringebærglasur

Disse munnfullene har alt av norsk sommer i seg

Enten du bruker bringebær fra skogen, hagen eller butikken blir resultatet like godt. Den ideelle søtsaken til sommerkakebordet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her