DAGENS RETT: Lammekoteletter med dill Suvawale som i India

Dagens rett Lammekoteletter med dill Suvawale som i India

Prøv noe helt nytt med lammekotelettene - og bli overbevist

Her er de nemlig laget som en snitzel med en panering av moster poteter og i god indisk tradisjon med mange forskjellige typer krydder.

I motsetning til hvordan du går fram for å lage snitzel, skal kotelettene trekke i en krydret blanding, før de paneres. Så en noe mer omstendelig prosess, men du verden så mye smak du får ut av denne råvaren på denne måten. 

Se våre andre oppskrifter med lammekoteletter

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Lammekoteletter med dill Suvawale som i India

Fremgangsmåte

Mos poteter sammen med gurkemeie, chili, koriander og spisskummen, korianderblader, dillfrø og salt.

Tips:
Om du ikke får tak i dillfrø, kan du bruke fennikelfrø. 

La kotelettene trekke i så mye vann at det dekker dem, sammen med ingefær, hvitløk og salt i 1/2 time, til de er gjennomkokte. La dem renne helt av.

Dekk hver kotelett med potetmos og sett til side i 10 minutter til potetmosen stivner.

Lag en ganske tykk røre av mel, bakepulver, salt og litt vann.

Varm oljen til den ryker. Dypp kotelettene i røren og stek dem til de er gylne.

La kotelettene renne av seg på tørkepapir. Serveres varme med ketchup og peppermyntechutney og selvsagt kokt ris på indisk vis - pulao.  Pynt med frisk dill.

Tips: Denne retten passer til lunch sammen med en øl på en varm søndag, eller til middag sammen med salat og en rykende varm, duftende pulao.

Se våre andre oppskrifter med lammekoteletter

Få dagens rett som nyhetsbrev

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen