Dagens rett

Skinkebiff på spyd med bakte rotgrønnsaker og korianderraita

Med denne oppskriften topper du alt i kveld

Med denne oppskriften topper du alt i kveld

La deg friste av denne oppskriften med skinkebiff, krydrete grønnsaker og en lekker raita til.
20 Mai 2021 - 23:00

Marinerer du skinkebiffen får den enda mer smak. Og skinkebiff er egentlig ikke noe annet enn ytrefilet av svin som er skåret til biffer.

Om du heller vil bruke kylling, lam eller storfe fungerer det selvsagt like godt i oppskriften. Prøv den gjerne med fisk i hovedrollen, det blir faktisk enda bedre, for marinaden og tilbehøret gir god saftighet til fisken. Et vegetarisk alternativ er biter av aubergine og sjampinjong som tres på grillpinner og marineres på samme måte. 

Siden det i dag er så mange ulike preferanser og behov rundt matbordet, er en god løsning å lage flere typer grillspyd, men beholde tilbehøret som et samlende punkt. 

Se våre andre forslag til grillmat

Skinkebiff på grillspyd med bakte rotgrønnsaker og korianderraita

Skinkebiff på grillspyd med bakte rotgrønnsaker og korianderraita

Fremgangsmåte

  1. Skinkebiffen:
  2. Bland olje, hvitløk, ingefær og lime til en marinade.
  3. Skjær skinkebiff i store terninger à 3x3 cm. Legg terningene i marinaden i minimum 1 time, gjerne over natten.
  4. Raita:
  5. Bland matyoghurt, koriander, hvitløk og limesaft til en dressing.
  6. Smak til med salt og pepper og avkjøl i kjøleskap, ca. 1 time.
  7. Rotgrønnsakene:
  8. Rens gulrot og persillerot og del i staver.
  9. Rist krydder i rapsolje i en panne på svak varme i 2 minutter. Rør om av og til. Løft pannen av platen, ha i honning og appelsinsaft, smak til med salt og pepper.
  10. Vend inn gulrot og persillerot slik at de er dekket godt med sausen, pakk grønnsakene i aluminiumsfolie, og bak dem på grillen i ca. 15 minutter.
  11. Tre marinerte skinketerninger på spyd, krydre med salt og pepper. Grill spydene i 8-10 minutter. Snu ofte.

Server grillspyd av skinkebiff med bakte rotgrønnsaker og korianderraita.

Flere gode retter med skinkebiff

Alll den gode grillmaten finner du her

Mange retter av svinefilet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her