DAGENS RETT: Brokkoli- og pastagrateng

Dagens rett Brokkoli- og pastagrateng

Med denne oppskriften vil alle elske brokkoli

Brokkoli er noe av det sunneste du kan servere. I gratinert utgave blir den spiselig også for grønnsaksvegrere.

Alle vet at de burde spise mer brokkoli, men som regel blir denne grønne vitaminbomben vist fram fra sin kjedeligste side. Nemlig kokt, og noen ganger ihjelkokt. Når du gratinerer den som her, får den smak av saus og ost og blir spiselig for mange.

Her er våre fristende forslag med brokkoli

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som e-post 

Brokkoli- og pastagrateng

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 stk

Fremgangsmåte

Kok brokkolibukettene i lettsaltet vann i 2 minutter og hell av vannet.

Bland brokkoli, pasta, skinke og paprika skåret i terninger i en smurt ildfast form. Krydre med salt og pepper.

Visp sammen egg, matfløte og revet ost. Hell det i formen.

Sett formen midt i ovnen og stek ved 200 grader i ca. 20 minutter til gratengen er gylden og fin.

Server gratengen nylaget med godt brød til.

Her er våre fristende forslag med brokkoli

Her finner du flere paier og gratenger

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Anders Martinsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen