Dagens rett

Miso- og soyamarinert torsk med stekt kål og sopp

Gi juletorsken en helt ny skrud i år
Foto: (Lara Hata)

Gi juletorsken en helt ny skrud i år

Om du marinerer torskefilet i noen dager får den en karamellisert overflate som gjør den ekstra smaksrik.
21 Desember 2019 - 01:03

Ideelt sett skal den ligge i 2-3 dager for å få den mørke overflaten, men resultatet blir bra selv med ett døgn. 

Alt kan gjøres klart på forhånd, også blansjeringen av kålen, slik at det bare er selve stekingen som gjenstår. Det er en fordel om menyen består av mange andre elementer  - eller at det bare er hektisk.  

Miso- og soyamarinert torsk med stekt kål og sopp

Miso- og soyamarinert torsk med stekt kål og sopp

Fremgangsmåte

  1. Marinade:
    Kok opp sake og mirin og la alkoholen fordampe før du tilsetter soyasaus og miso og rører godt. Tilsett sukker og kok opp på ny under omrøring. Ta av platen og sett til avkjøling.
  2. Del opp fiskefileten i 4 like biter. Tørk med kjøkkenpapir og legg filetene i en beholder med lokk. Hell marinaden over og sett I kjøleskapet i 1-3 døgn.
  3. Ta fisken opp av marinaden, men ikke tørk av marinaden. Den trengs for å karamellisere overflaten.
  4. Varm olje i en stekepanne og stek fisken i 3 minutter på hver side. La etterstek i ovnen ved 150 grader I 5 minutter til den flaker seg.
  5. Kål:
    Del opp kålen i 10 x 5 cm strimler. Kok opp vann og blansjer. Skyll i kaldt vann. Ha litt mer olje i pannen du stekte fisken i, varm opp, ha i kålen og la den bli litt svart i kantene.
  6. Sjampinjong:
    Skyll, tørk og del sopp i skiver. Varm olje og smør i en panne og stek soppen raskt. Tilsett soyasaus og kok inn. 

Lag risotto eller kok ris. 

Server fisken oppå risotto eller ris og arranger kålstrimler, finhakket vårløk og stekt sopp rundt. Kok evt ut pannen med litt vann og hell over som en sjy.

Her finner du veldig mange oppskrifter med torsk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her