DAGENS RETT: Pastaskjell med laks i sitronsaus

Dagens rett Pastaskjell med laks i sitronsaus

Pasta og laks gjør susen i dag

Det er egentlig sitronsausen som gjør susen med dagens middagsrett. Prøv denne knallgode oppskriften.

I denne retten fungerer pastaskjellene som alternativ til poteter. Vil du ikke ha pasta, kan du selvsagt erstatte den med poteter.

Uansett hva du velger, smaker denne vinen helt perfekt

Her er det brukt skjellformet pasta, men du kan velge den typen du liker best, eller har i skapet.

Her finner du alt du trenger å vite om pasta

På jakt etter en annen pastaoppskrift? Her er våre beste

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som e-post 

Pastaskjell med laks i sitronsaus

Fremgangsmåte

Skjær fiskefileten i store terninger på 3 x 3 cm.

Varm litt olje og smør i en panne eller tykkbunnet kasserolle og stek fisken på middels høy varme til den har fått fin stekeflate på en side. Stek fisken i to omganger og sett den til side.
 
Pastasausen:
Finhakk hvitløken og kutt opp vårløken. Ha det i en gryte med 2 ss smør og la det surre på svak varme i ca 2  minutter. Tilsett hvetemel under omrøring.

Spe med melk under stadig omrøring. Kok opp og tilsett sitronsaft, revet skall av en halv sitron og kremfløte. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Tilsett fisken og persille og la det småkoke i ca 2 minutter under forsiktig omrøring.

Mens pastasausen lages kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Vannet helles av, og blandes med pastasausen.

Server med en grønn salat og godt brød ved siden av.

Tips: Stek gjerne laksen slik at den har en lett rå kjerne og ha den i helt til slutt, da får du frem den delikate fiskesmaken bedre.

Apéritifs store pastaguide finner du her

På jakt etter en ny pastaoppskrift? Her er våre beste

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen