I denne retten fungerer pastaskjellene som alternativ til poteter. Vil du ikke ha pasta, kan du selvsagt erstatte den med poteter.
Uansett hva du velger, smaker denne vinen helt perfekt
Her er det brukt skjellformet pasta, men du kan velge den typen du liker best, eller har i skapet.
Her finner du alt du trenger å vite om pasta
Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Pastaskjell med laks i sitronsaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær fiskefileten i store terninger på 3 x 3 cm.
Spe med melk under stadig omrøring. Kok opp og tilsett sitronsaft, revet skall av en halv sitron og kremfløte. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tilsett fisken og persille og la det småkoke i ca 2 minutter under forsiktig omrøring.
Mens pastasausen lages kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Vannet helles av, og blandes med pastasausen.
Server med en grønn salat og godt brød ved siden av.
Tips: Stek gjerne laksen slik at den har en lett rå kjerne og ha den i helt til slutt, da får du frem den delikate fiskesmaken bedre.
Apéritifs store pastaguide finner du her
Her finner du flere gode lakseretter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter
Foto: Mari Svenningsen