DAGENS RETT: Piroger med kjøttfyll som i Russland

Dagens rett Piroger med kjøttfyll som i Russland

(DebbiSmirnoff)

Bytt ut pizzaen med disse gode munnfullene

Piroger er blant andre russernes svar på pizza eller samosa. De kan fylles med det meste, men i denne oppskriften er det rett og slett et lettlaget kjøttfyll. Det er jo tross alt fredag.

Server gjerne en frisk salat til pirogene. Bilde: DebbiSmirnoff

Pirogdeigen er litt annerledes enn pizzadeigen ved at det både er sukker, smør og egg i den. Dermed ligner den mer på en ikke veldig søt briochedeig. Har du ikke tid å vente på at deigen heves, kan du bruke ferdigdeig fra butikken. Det blir ikke helt det samme, men fyllet gjør likevel susen.

Prøv gjerne en av våre andre oppskrifter på piroger

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Piroger med kjøttfyll som i Russland

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

25 g
3 dl
1 ts
2 stk
2 ss
0.5 pakke(r)
Kjøttfyll:
1.5 ss
1 stk
stk

Fremgangsmåte

Start med fyllet: Skrell løken, grovhakk den og surr den klar og gyllen i litt av smøret. Tilsett kjøttet og la dette få litt farge. Ta gryten av, rør i hakket egg og deretter buljong og smak til med salt og pepper. Vær forsiktig med saltet hvis det brukes buljong laget på terninger.

Ha melet på bakeplaten og lag en grop i midten. Løs gjæren opp i lunkent vann, pisk så dette sammen med tre fjerdedeler av de piskede eggene og det smeltede avkjølte smøret og hell alt sammen opp i gropen. Tilsett salt og sukker. Kna sammen deigen under tilsetting av vannet som er igjen. Dekk over deigen og sett den til heving. La det heve i ca 1 time.

Kna så deigen på ny og lag eggestore kuler av dem. Etter 5 minutter trykker man deigkulene til ca 1 cm tykke skiver, som så er klare til fylling.

Man kan også kjevle hele deigen ut til ca 1 cm tykkelse og stikke ut runde skiver med glass.

Legg en spiseskje fyll i midten og lukk deigen omkring dette. Plasser pirogene på en godt smurt stekeplate, pensle dem med resten av de piskede eggene og stek dem gyllenbrune ved 225 C i ca 15 minutter. Pensle dem med smeltet smør når de tas ut av stekeovnen, og dekk dem til slik at skorpen ikke blir for hard.

Pirogi:
Pirogi er samme deig, men bakt som en stor pirog. Del deigen i to like store deler og kjevle disse ut til plater på ca 1 ½ cm tykkelse. Legg den ene på den smurte stekeplaten. Legg fyllet på, men ikke helt ut til kanten. Dekk over med den andre deigplaten og lukk pirogen hele veien rundt. Pensle med pisket egg og prikk pirogen med gaffel, slik at dampen kan slippe ut. Stekes ved 200 C i ca 30 minutter.

Prøv gjerne en av våre andre oppskrifter på piroger

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: DebbiSmirnoff

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen