Dagens rett

Poke som på Hawaii

Poké smaker ekstra sommerlig og godt

Poké smaker ekstra sommerlig og godt

Denne retten har ingenting med japansk mangakultur som Pokemon å gjøre, derimot er den Hawaiis populære vri på råmarinert sjømat.
27 Juni 2023 - 00:07

Akkurat som med ceviche finnes poke i et utall varianter. Alt er i prinsippet lov, så lenge sjømaten er fersk og de andre ingrediensene en rene og gode. For i en slik rett vil mangler skinne gjennom. 

Trøsten er at den er superrask å lage. Derfor er den et funn om du skulle få uventet besøk en kveld. Og om du mot formodning ikke spiser opp alt, smaker den faktisk godt dagen etter.  

Prøv for all del å lage din egen chili garlic sauce - oppskriften får du her - da har du alltid for hånden det som setter den lille ekstra spissen på denne retten. 

Poke passer dessuten perfekt på en sommerlig fest eller i piknikkurven så lenge den holdes kjølig.

Liker du ikke tanken på rå sjømat, kan du fint lage denne retten med kokte reker, taske- eller kongekrabbe. Siden fersk laks er så dyr for tiden, kan du med fordel bruke fryst laks, spesielt siden fisk som skal spises rå må fryses først. 

Se våre oppskrifter på ceviche

Poke som på Hawaii

Poke som på Hawaii

Fremgangsmåte

  1. Tørk av fiskestykket med kjøkkenpapir.
  2. Kutt i terninger på 2x2 cm.
  3. Ha fisketerningene i en bolle.
  4. Skrell og kutt mangoen i terninger.
  5. Skyll agurken og del opp i like store biter.
  6. Bland med fisken.
  7. Bland resten av ingrediensene i en bolle.
  8. Ha over fisk/mango/agurkblandingen og vend alt godt sammen.

Tips1:
I stedet for mango kan du bruke avocado. Det gir en litt mindre søt smak. Du kan også bruke 50/50 mango/avocado. 

Tips1:
Hvit fisk som kveite, sei og torsk smaker også veldig godt i denne retten. 

Tips3:
For ekstra crunch kan du drysse over knust corn flakes på toppen. Og for ekstra trøkk kan du doble mengden chilisaus som du også kan lage selv

Her finner du flere deilige retter med ceviche

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her