Dagens rett

Helstekt smørflyndre

Prøv deg på en helstekt smørflyndre - det smaker herlig

Prøv deg på en helstekt smørflyndre - det smaker herlig

Helsteking av fisk gir mye mer smak. Og det er ikke vanskeligere enn med filet. Bare prøv denne oppskriften.
07 Mars 2020 - 01:00

Dette er en virkelig klassiker, som du garantert har støtt på gjennom restaurantmenyer i inn- og utland. Men den lar seg enkelt gjennomføre også på hjemmebane nå som det er blitt lettere å få tak i fersk smørflyndre. Og om du har lurt på det, så er smørflyndre det samme som sjøtunge.

Flere lekre retter med flyndre finner du her

Helstekt smørflyndre

Helstekt smørflyndre

Fremgangsmåte

  1. Rens fisken, klipp av finnene på siden med en saks og skjær et snitt nederst mot halen slik at skinnet løsner.
  2. Ta tak i skinnet med en klut eller tørkepapir og trekk av skinnet på begge sider.
  3. Krydre fisken med salt og pepper. Stek den over middels varme i panne med smør og olje i ca. 4 minutter på hver side, avhengig av fiskens størrelse.
  4. Legg fisken over på tallerken og ha kapers og smør i panna. La smøret brunes, og ha kapers og smør over fisken og server umiddelbart.

Server med en frisk salat ved siden av.

Tips: Fisken blir aller best på smak om den stekes med ben. Skal du lage den klassiske franske retten Sole Meunière bytter du ut smørflyndre med sjøtunge.

Skal du lage denne retten til mange kan du først brune hver enkelt fisk på begge sider og deretter legge dem i langpanne kledd med bakepapir. Stek i forvarmet ovn, 180 grader i ca. 6 minutter, avhengig av størrelse.

Her finner du flere deilige retter med flyndre

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her