Helstekt smørflyndre
Foto: Mari Svenningsen

Helstekt smørflyndre

Dette er en fantastisk god rett. Helstekt smørflyndre egner seg meget godt som søndagsmiddag eller når du har lyst på noe veldig godt.

Fremgangsmåte

  1. Rens fisken, klipp av finnene på siden med en saks og skjær et snitt nederst mot halen slik at skinnet løsner.
  2. Ta tak i skinnet med en klut eller tørkepapir og trekk av skinnet på begge sider.
  3. Krydre fisken med salt og pepper. Stek den over middels varme i panne med smør og olje i ca. 4 minutter på hver side, avhengig av fiskens størrelse.
  4. Legg fisken over på tallerken og ha kapers og smør i panna. La smøret brunes, og ha kapers og smør over fisken og server umiddelbart.

Server med en frisk salat ved siden av.

Tips: Fisken blir aller best på smak om den stekes med ben. Skal du lage den klassiske franske retten Sole Meunière bytter du ut smørflyndre med sjøtunge.

Skal du lage denne retten til mange kan du først brune hver enkelt fisk på begge sider og deretter legge dem i langpanne kledd med bakepapir. Stek i forvarmet ovn, 180 grader i ca. 6 minutter, avhengig av størrelse.

Her finner du flere deilige retter med flyndre

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her