I den originale franske paien (quiche lorraine) skal det være mørdeig, egg og fløte. Verken løk, ost eller bacon er nødvendig. Men det gir ekstra smak. Det er fullt mulig å bruke andre smaksforsterkere. I denne oppskriften er det løk og rester av spekemat samt vår hjemlige jarlsbergost. Franskmennene bruker ofte gruyere som er litt fetere og noe mer smakskraftig.
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Quiche med løk
Fremgangsmåte
Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett kaldt vann og elt deigen sammen. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
Skjær løken i ringer og fres den i smør i en panne til den er så vidt mør. Fordel løken over paibunnen. Visp sammen egg, melk, salt og pepper og hell det over løken. Dryss revet ost over og legg spekemat på toppen. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv. Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.
Tips: Om du har dårlig tid, finnes det paideig i butikkens kjøledisk.
Vi har enda flere supre oppskrifter på pai
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Kinn Saison Extra
Norge
Volum: 0.750 Pris: 106,00 Basisutvalget -
87 Poeng
J. Laurens Les Graimenous Crémant de Limoux 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 169,90 Basisutvalget -
80 Poeng
Geiler Riesling Terroirs d´Alluvions 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 137,90 Basisutvalget -
88 Poeng
7 Fjell Fløien IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 49,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Markus Molitor Tradition Riesling 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 134,90 Basisutvalget