DAGENS RETT: Rødvinssaus gjør torsken feststemt
Dagens rett
(Bilde: Svein Brimi)

Rødvinssaus gjør torsken feststemt

Om du tror du ikke kan lage rødvinssaus, tro om igjen. Denne oppskriften er veldig lett å lykkes med

Jo nærmere skreisesongen vi kommer, jo bedre egner torsken du finner i fiskedisken til festretter. Til denne oppskriften blir det aller best resultat med tykke filetbiter av stor torsk, men bevares, så lenge fisken er fersk (eller ferskfryst), er du sikret suksess. 

For selv om noen mener det er like brutalt å servere rødvinsaus til fisk som å servere fiskekaker i brunsaus (ja, det er ingen fleip), er begge deler ganske vanlig. Selv holder jeg en knapp på den første kombinasjonen og denne oppskriften vil selv den med sausangst lykkes med. 

Se andre oppskrifter på torsk og rødvinssaus

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Torsk med tomat og hvitløk og rødvinssaus

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 ◦ C.

Skjær fiskefileten i fire jevnstore stykker, dryss dem med salt på begge sider og la dem ligge i ca. 10 minutter. Tørk fisken og brun den lett på begge sider i olje. Legg fisken over i ildfast form.

Fres sjalottløk, hvitløk og tomater i oljen etter fisken, i 3-4 minutter. Bland inn timian og hell det over fisken. Dryss på mandelflak og bak fisken i ovn til den er akkurat gjennomkokt, 8-10 minutter.

Lag sausen mens fisken står i ovnen. Kok sjalottløk, rødvinseddik og rødvin inn til det bare er ca. ½ dl igjen. Visp inn smør i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg. Smak til med salt.

Server fisken med sausen, poteter og grønn salat eller kokte grønnsaker, for eksempel brokkoli eller aspargesbønner.

Sendt inn av

Foto: Svein Brimi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen