Jo nærmere skreisesongen vi kommer, jo bedre egner torsken du finner i fiskedisken til festretter. Til denne oppskriften blir det aller best resultat med tykke filetbiter av stor torsk, men bevares, så lenge fisken er fersk (eller ferskfryst), er du sikret suksess.
For selv om noen mener det er like brutalt å servere rødvinsaus til fisk som å servere fiskekaker i brunsaus (ja, det er ingen fleip), er begge deler ganske vanlig. Selv holder jeg en knapp på den første kombinasjonen og denne oppskriften vil selv den med sausangst lykkes med.
Se andre oppskrifter på torsk og rødvinssaus
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Torsk med tomat og hvitløk og rødvinssaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 180 ◦ C.
Skjær fiskefileten i fire jevnstore stykker, dryss dem med salt på begge sider og la dem ligge i ca. 10 minutter. Tørk fisken og brun den lett på begge sider i olje. Legg fisken over i ildfast form.
Fres sjalottløk, hvitløk, i tynne skiver, og tomater, hakkete soltørkete, i oljen etter fisken, i 3-4 minutter. Bland inn timian og hell det over fisken. Dryss på mandelflak og bak fisken i ovn til den er akkurat gjennomkokt, 8-10 minutter.
Lag sausen mens fisken står i ovnen. Kok sjalottløk, rødvinseddik og rødvin inn til det bare er ca. ½ dl igjen. Visp inn smør i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg. Smak til med salt.
Server fisken med sausen, poteter og grønn salat eller kokte grønnsaker, for eksempel brokkoli eller aspargesbønner.
Se andre oppskrifter på torsk og rødvinssaus
Her finner veldig mange oppskrifter med torsk
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Godfisk.no
Foto: Svein Brimi
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Occhipinti Il Frappato 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 379,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Rayos Uva 2018
Spania
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Dom. de Sulauze Galinette Blanc 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 129,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Timmermans Oude Kriek
Belgia
Volum: 0.380 Pris: 93,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Ch. Cambon Beaujolais 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 209,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Nøgne Ø Saison
Norge
Volum: 0.330 Pris: 44,90 Basisutvalget