DAGENS RETT: Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Dagens rett Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

(Foto: Matprat/Mari Svenningsen)

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas.

Denne omeletten er egentlig en (ovo-lacto)vegetarrett, men du kan godt tilsette rester av kjøtt eller fisk. Da blir den enda mer mettende. Eller du kan servere den som tilbehør til et godt stykke kjøtt som svin eller kylling, til røykelaks eller spekemat.

Vi har flere forslag til å variere omeletten 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

4 stk
4 ss
2 ss
bladpersille,hakket

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, vann, salt og pepper. Bland inn fetaost og persille.

Fres artisjokkbiter og paprika i litt smør. Hell i eggeblandingen og trekk den stivnede røren inn mot midten.

La omeletten steke noen sekunder før den brettes dobbelt.

Server varm med en god salat ved siden av.

Tips: I stedet for å brette omeletten dobbelt kan du legge over lokk og la omeletten stivne som en eggepanne ved svak varme.

Her finner du flere deilige omeletter

Flere oppskrifter med fetaost

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen