DAGENS RETT: Salat med burrata og fersken

Dagens rett Salat med burrata og fersken

(asab974)

Denne lekre salaten er en fest både for øyet og ganen

Dagens rett er en sikkelig lekkerbisken. Her får både øyet og ganen glede seg. Silkemyk og kremet burrata får selskap av pepret ruccola, bitter raddichio og søt og syrlig fersken - en real fest av en smaksopplevelse.

Stjernespilleren i denne fristende salaten er burrata, osten som kalles dronningen av alle oster i Italia. Burrata likner mozzarrella, men stikker du hull på den ytre hinnen gjemmer det seg en skatt innvendig. Hjertet av burrata kalles stracciatella, og er biter av revet mozzarella blandet med fløte. Noe mer himmelsk skal du lete lenge etter. 

I denne deilige oppskriften får burrataen godt støttespill av pepret ruccola, bitter raddichio og søt og syrlig fersken. Vinaigretten av balsamicoeddik og fikenmarmelade binder det hele sammen til en uforglemmelig smaksopplevelse. Ekstra plusspoeng får du garantert av dine gjester for denne lekre salatens utseende. Den er dermed perfekt for late sommerkvelder i godt selskap. 

Her finner du flere lekre salater

Skaff deg dagens rett som e-post

Salat med burrata og fersken

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 stk
radicchio, liten
120 g
4 stk
600 g
Fiken- og balsamicoviniagrette

Fremgangsmåte

Vask salaten godt, og tørk i en salatspinner eller med et rent kjøkkenhåndkle. La stå i kjøleskapet pakket inn i håndkle, så den får crispet seg litt opp. Del fersken i skiver, sett til side.

Lag fiken- og balsamicoviniagrette ved å kombinere alle ingrediensene i en skål. Bland godt med en visp så væskene emulgerer.  Smak til med salt og pepper.

Fordel burrata på tallerkene. Dander salatbladene rundt, og topp med skivet fersken. Dryss dressingen over, server straks med ristet landbrød.

Her finner du flere deilige salater

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: asab974

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Julemat Drikke til julematen

Den definitive guiden: Slik finner du passende øl til alle julens måltider

I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året. Les hele saken

Til toppen