Stjernespilleren i denne fristende salaten er burrata, osten som kalles dronningen av alle oster i Italia. Burrata likner mozzarrella, men stikker du hull på den ytre hinnen gjemmer det seg en skatt innvendig. Hjertet av burrata kalles stracciatella, og er biter av revet mozzarella blandet med fløte. Noe mer himmelsk skal du lete lenge etter.
I denne deilige oppskriften får burrataen godt støttespill av pepret ruccola, bitter raddichio og søt og syrlig fersken. Vinaigretten av balsamicoeddik og fikenmarmelade binder det hele sammen til en uforglemmelig smaksopplevelse. Ekstra plusspoeng får du garantert av dine gjester for denne lekre salatens utseende. Den er dermed perfekt for late sommerkvelder i godt selskap.
Her finner du flere lekre salater
Skaff deg dagens rett som e-post
Salat med burrata og fersken
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Vask salaten godt, og tørk i en salatspinner eller med et rent kjøkkenhåndkle. La stå i kjøleskapet pakket inn i håndkle, så den får crispet seg litt opp. Del fersken i skiver, sett til side.
Lag fiken- og balsamicoviniagrette ved å kombinere alle ingrediensene i en skål. Bland godt med en visp så væskene emulgerer. Smak til med salt og pepper.
Fordel burrata på tallerkene. Dander salatbladene rundt, og topp med skivet fersken. Dryss dressingen over, server straks med ristet landbrød.
Her finner du flere deilige salater
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Apéritif
Foto: asab974
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
De Conti Pet´ nat´ 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Stekar Kuisko 2015
Slovenia
Volum: 0.750 Pris: 339,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Claus Preisinger St. Laurent Ancestral Pet Nat
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 249,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Talai Berri Txakolina 2018
Spania
Volum: 0.750 Pris: 174,90 Partiutvalget -
90 Poeng
Stigbergets Flamingo Juice Mango Pepper Gose
Sverige
Volum: 0.330 Pris: 66,90 Bestillingsutvalget