- Legg trespyd i vann ca. 20 minutter.
- SkjÊr laksefilet i terninger pÄ stÞrrelse med kamskjellene (ca 3x3 cm), og trÊ lakseterninger og kamskjell vekselvis pÄ spyd.
- Pensle med chiliolje og grill spydene ca. 1 minutt pÄ alle fire sider.
- Byggris-tabbouleh:
- Kok byggris etter anvisning pÄ pakken.
- Del tomat i to, ta ut innmaten og skjÊr tomatkjÞttet i smÄ terninger.
- Finhakk vÄrlÞk, persille og mynte, og ha i byggrisen sammen med tomatterningene.
- RĂžr inn olivenolje og saft av sitron. Smak til med salt.
- Server grillspydene pÄ en seng av byggris-tabbouleh og gjerne med tzatziki og pitabrÞd ved siden av.
Tips: Chiliolje finner du i velassorterte butikker, eller du kan lage den enkelt selv ved Ă„ skrape ut frĂžene av en rĂžd chili og grovhakke den. Ha chilien i en foodprosessor med litt solsikkeolje og kjĂžr til du har en klumpefri chiliolje.
Oljen kan oppbevares i minst to uker i kjĂžleskap og smakene utvikler seg etterhvert.
Tips 2: Tabbouleh stammer opprinnelig fra MidtĂžsten hvor den lages med couscous, men den norske byggrisen er et perfekt alternativ og langt sunnere.
Her finner du gode oppskrifter pÄ sjÞmat pÄ grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Bli abonnent pÄ aperitif + og oppnÄ store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev