Dagens rett

Grillspyd med laks, kamskjell og byggris-tabbouleh

Sats på godt grillvær og disse lekre grillspydene

Sats på godt grillvær og disse lekre grillspydene

Fyr opp grillen og gjør deg klar for en skikkelig vårfest, for i dag griller vi verdens beste sjømat.
Redaksjonen
20 Mai 2017 - 02:05

Norge er verdensberømt for den gode laksen vi har, og i dag har vi kombinert den med en av havets virkelige skatter - kamskjellet.

I Norge håndplukkes kamskjell av dykkere og dermed bevarer man havbunnen og tar kun opp skjell av en viss størrelse.

Pass bare på å ikke grille spydene for lenge for både laksen og kamskjellene er best når de har en litt rå kjerne.

Lekre retter med kamskjell

Sjømat på grillen

Her bestiller du  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillspyd med laks, kamskjell og byggris-tabbouleh

Grillspyd med laks, kamskjell og byggris-tabbouleh

Fremgangsmåte

Legg trespyd i vann ca. 20 minutter.

Skjær laksefilet i terninger på størrelse med kamskjellene (ca 3x3 cm), og træ lakseterninger og kamskjell vekselvis på spyd.

Pensle med chiliolje og grill spydene ca. 1 minutt på alle fire sider.

Byggris-tabbouleh:
Kok byggris etter anvisning på pakken.

Del tomat i to, ta ut innmaten og skjær tomatkjøttet i små terninger.

Finhakk vårløk, persille og mynte, og ha i byggrisen sammen med tomatterningene.

Rør inn olivenolje og saft av sitron. Smak til med salt.

Server grillspydene på en seng av byggris-tabbouleh og gjerne med tzatziki og pitabrød ved siden av.

Sjømat på grillen

Tips: Chiliolje finner du i velassorterte butikker, eller du kan lage den enkelt selv ved å skrape ut frøene av en rød chili og grovhakke den. Ha chilien i en foodprosessor med litt solsikkeolje og kjør til du har en klumpefri chiliolje.

Oljen kan oppbevares i minst to uker i kjøleskap og smakene utvikler seg etterhvert.

Tips 2: Tabbouleh stammer opprinnelig fra Midtøsten hvor den lages med couscous, men den norske byggrisen er et perfekt alternativ og langt sunnere.

Her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så lite skal til for å lage noe riktig godt
Dagens rett
Pasta med pesto

Så lite skal til for å lage noe riktig godt

Kokt spagetti og pesto, kan det tilfredsstille smaksløkene, tenker du kanskje? Ja, og mer til, mener vi. Men pestoen må du lage selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette knallkjøpet av en rosso di montalcino har dokumentert kvalitet i årgang etter årgang
Godbiter i pollisten

Dette knallkjøpet av en rosso di montalcino har dokumentert kvalitet i årgang etter årgang

De siste to årgangene har den dessuten vært å få finne i basishyllene på de 60 største butikkene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker
+
Ukens vin

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker

Alvario Palacios er mest kjent for sine Priorat-viner, men det er i det østlige Rioja at røttene finnes.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Guide
Oppskrifter med gresskar

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Gresskar er så mye mer enn morsomme lykter til halloween. Her finner du de beste oppskriftene, både salte og søte.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så lite skal til for å lage noe riktig godt
Dagens rett
Pasta med pesto

Så lite skal til for å lage noe riktig godt

Kokt spagetti og pesto, kan det tilfredsstille smaksløkene, tenker du kanskje? Ja, og mer til, mener vi. Men pestoen må du lage selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette knallkjøpet av en rosso di montalcino har dokumentert kvalitet i årgang etter årgang
Godbiter i pollisten

Dette knallkjøpet av en rosso di montalcino har dokumentert kvalitet i årgang etter årgang

De siste to årgangene har den dessuten vært å få finne i basishyllene på de 60 største butikkene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Du har en boblende høytid i vente – få opptil 40% rabatt på eksklusive musserendesmakinger
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Du har en boblende høytid i vente – få opptil 40% rabatt på eksklusive musserendesmakinger

For å gjøre juleforberedelsene enklere for deg, har vi satt sammen en enestående pakke – jo mer du smaker, desto større rabatt får du.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter
Dagens rett
Hurtigmarinert ovnsbakt laks med couscoussalat

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter

Ok, de femten minuttene er ikke iberegnet oppvarmingen av ovnen. Men uansett er denne oppskriften kjapp som få. Og riktig så velsmakende.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik gjør du grillkyllingen sexy
Dagens rett
Grillet kylling med spinatpasta

Slik gjør du grillkyllingen sexy

Nygrillet kylling er lettvint. Det er også kyllingbryst. Du velger selv hva du bruker i denne fristende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker
+
Ukens vin

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker

Alvario Palacios er mest kjent for sine Priorat-viner, men det er i det østlige Rioja at røttene finnes.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her