DAGENS RETT: Skrei med blomkålkrem og brunet smør

Dagens rett Skrei med blomkålkrem og brunet smør

( )

Det er umulig å si nei til skrei servert på denne måten

Her får du også en oppskrift på hvor enkelt det er å lage restaurantmat på eget kjøkken.

Skrei er i sesong og vi er ekstremt heldige som kan nyte av denne delikatessen i nærmest ubegrensete mengder. Aller best blir torsken når den varmebehandles lett og får følge av en god saus. Mager som torsken er, trenger den fett i tilbehøret og i denne oppskriften gjøres jobben av en myk blomkålkrem og brunet smør eller nøttesmør som det heter på kokkespråket. 

Se alt det andre du kan lage med skrei

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Skrei med blomkålkrem og brunet smør

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

700 g
skreifilet, uten skinn og bein
1 stk
hvitløksfedd
2 ss
rapsolje
1 ss
Brunet smør:
2 stk
sjalottløk
250 g
4 ss
matfløte
2 ss
soyasaus
Blomkålkrem:
1 stk
blomkål
3 dl
matfløte
3 dl
helmelk
1 ss
stk
salt og pepper

Fremgangsmåte

Skrei: 
Dryss salt over skreifileten og la den ligge i 15 minutter i romtemperatur. 

Skyll av saltet i kaldt vann, tørk skreien lett med tørkepapir og skjær den i serveringsstykker. Finhakk hvitløk og timian. Ha rapsolje i en stekepanne og stek skreistykkene med skinnsiden ned på middels varme til dem har fått en gyllen brunfarge, ca. 4 minutter. Snu skreien, senk temperaturen og tilsett hvitløk, timian og smør i stekepannen. 

Øs det smeltede smøret over skreien mens den stekes. Fisken er ferdig når den flaker seg. Dryss litt pepper over skreien.

Brunet smør:
Finhakk hvitløk og sjalottløk, og skjær bladpersille i tynne strimler. Varm smør og matfløte på lav varme, til det er nøttebrunt. Rør om av og til. Sil smøret og la det avkjøle. Bland smøret med hvitløk, sjalottløk, bladpersille og soyasaus. Smak til med sitronsaft.

Blomkålkrem:
Rens og del blomkål i buketter. Kok bukettene i en kasserolle med matfløte og helmelk, ca. 10 minutter. Sil av fløtemelken og sett den til side. Kjør blomkålen glatt i en blender eller med en stavmikser.

Ha i smør og litt av fløtemelken, og rør godt til du får ønsket konsistens på blomkålkremen. Smak til med salt og pepper.

Server skreien med blomkålkrem og brunet smør. Dryss gjerne over litt friske urter hvis du har.

Tips:
Avslutt gjerne med sprø topping. Her kan du bruke alt fra puffede gresskarkjerner til sprøstekt bacon.

Se alt det andre du kan lage med skrei

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto:

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen