Skrei eller torsk med blomkålkrem og brunet smør
Kulinarisk Akademi/Godfisk.no

Skrei eller torsk med blomkålkrem og brunet smør

Skrei er sesongbasert gourmetfisk. Du kan også bruke torsk i denne smaksrike oppskriften med smak av hvitløk, persille og soyasaus.

Fremgangsmåte

  1. Skrei: 
    Dryss salt over skreifileten og la den ligge i 15 minutter i romtemperatur. 
  2. Skyll av saltet i kaldt vann, tørk skreien lett med tørkepapir og skjær den i serveringsstykker. 
  3. Finhakk hvitløk og timian. 
  4. Ha rapsolje i en stekepanne og stek skreistykkene med skinnsiden ned på middels varme til dem har fått en gyllen brunfarge, ca. 4 minutter. 
  5. Snu skreien, senk temperaturen og tilsett hvitløk, timian og smør i stekepannen. 
  6. Øs det smeltede smøret over skreien mens den stekes.
  7. Fisken er ferdig når den flaker seg. Dryss litt pepper over skreien.
  8. Brunet smør:
    Finhakk hvitløk og sjalottløk, og skjær bladpersille i tynne strimler. 
  9. Varm smør og matfløte på lav varme, til det er nøttebrunt. Rør om av og til. Sil smøret og la det avkjøle. 
  10. Bland smøret med hvitløk, sjalottløk, bladpersille og soyasaus. Smak til med sitronsaft.
  11. Blomkålkrem:
    Rens og del blomkål i buketter. Kok bukettene i en kasserolle med matfløte og helmelk, ca. 10 minutter. 
  12. Sil av fløtemelken og sett den til side. Kjør blomkålen glatt i en blender eller med en stavmikser.
  13. Ha i smør og litt av fløtemelken, og rør godt til du får ønsket konsistens på blomkålkremen. Smak til med salt og pepper.
  14. Server skreien med blomkålkrem og brunet smør. Dryss gjerne over litt friske urter hvis du har.

Tips:
Avslutt gjerne med sprø topping. Her kan du bruke alt fra puffede gresskarkjerner til sprøstekt bacon.

Se alt det andre du kan lage med skrei

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kulinarisk Akademi/Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her