Men bevares, du kan også servere dine hjemmelagde kjøttkaker på denne måten. Det blir selvsagt aller best.
Selv den mest innbitte kjøttkakelsker må jo bli lei det vanlige tilbehøret av kokte poteter, brunsaus og ertestuing. I hvert fall er det en god mulighet til å teste responsen med denne oppskriften.
Liker du kjøttboller bedre, kan du lage noen av disse rettene
Skaff deg dagens rett som e-post
Kjøttkaker i balsamico
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Server gjerne en av disse rømmesausene ved siden av.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Valpolicella Classico Superiore Acinatico Ripasso 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 209,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Wente Riva Ranch Single Vineyard Chardonnay 2018
USA
Volum: 0.750 Pris: 279,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Oude Kriek Boon
Belgia
Volum: 0.380 Pris: 66,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Tilquin Oude Gueuze À l'Ancienne
Belgia
Volum: 0.380 Pris: 88,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Cline Sonoma Coast Pinot Noir 2018
USA
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Basisutvalget
Kjøttkaker
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Når du skal lage kjøttkaker er det enklest å bruke en foodprocessor.
Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca 10 - 20 sekunder, til farsen er jevn og fin.
Men du kan selvsagt også lage farsen for hånd - rør da saltet godt inn i kjøttdeigen før du rører inn krydder og potetmel og sper med melk eller vann, litt av gangen.
Form farsen til runde kaker ved hjelp av hånden og en skje som du dypper i kaldt vann.
Stek kakene i middels varm panne i smør i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
Ha kakene over i en gryte med vann og en buljongterning og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt), eller ha kakene rett i hjemmelaget brun saus.
Server med kokte poteter, tyttebær, ertestuing eller kålstuing.
Brun saus hører med til kjøttkakene
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
COS Pithos Rosso 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 299,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Allegrini Palazzo della Torre 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 239,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Cune Crianza 2016
Spania
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Amalaya Malbec 2018
Argentina
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Nøgne Ø Imperial Brown Ale
Norge
Volum: 0.330 Pris: 49,30 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Sider frå Hardanger
Norge
Volum: 0.330 Pris: 59,80 Basisutvalget -
88 Poeng
OMA Dubbel
Norge
Volum: 0.330 Pris: 69,90 Bestillingsutvalget