Kjøttkaker
Foto: Matprat/Astrid Hals

Kjøttkaker

Kjøttkaker med brun saus og ertestuing eller kålstuing til er veldig manges favoritt. Her får du oppskriften med tilbehør som er enkelt å få til.

Fremgangsmåte

Når du skal lage kjøttkaker er det enklest å bruke en foodprocessor.

Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca 10 - 20 sekunder, til farsen er jevn og fin.

Men du kan selvsagt også lage farsen for hånd - rør da saltet godt inn i kjøttdeigen før du rører inn krydder og potetmel og sper med melk eller vann, litt av gangen.

Form farsen til runde kaker ved hjelp av hånden og en skje som du dypper i kaldt vann.

Stek kakene i middels varm panne i smør i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.

Ha kakene over i en gryte med vann og en buljongterning og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt), eller ha kakene rett i hjemmelaget brun saus.

Server med kokte poteter, tyttebær, ertestuing eller kålstuing.

Enkel oppskrift på ertestuing

Kålstuing lager du slik  

Brun saus hører med  til kjøttkakene

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

4
4/5 etter 85 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen