Salat behøver slett ikke bestå av grønne blader. Den behøver heller ikke være helt kald. Denne linsesalaten tåler godt å stå litt for å trekke til seg de gode smakene. Og eksperimenter gjerne med dine egne ideer til hva du kan putte oppi.
Du kan også bruke ferdigkokte grønne linser, men aller best blir salaten om du velger linser av høy kvalitet, for eksempel de franske puy-linsene.
Se alt det andre gode du kan lage med linser
Linsesalat med morrpølse
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok linsene i lettsaltet vann, i ca 20 minutter til de er møre.
Hell av vannet og bland sammen med olivenolje, grovhakket rosmarin og pepper.
Tilsett til slutt morrpølse skåret i tynne skiver
Server med frisk sitron og godt brød ved siden av som en enkel hovedrett eller forrett.
Tips:
Rosmarinen er i salaten for å sette smak til linsene og derfor er det lurt at den er grovt hakket eller hel slik at man kan ta den ut ved servering.
Tips2:
Om du ikke vil ha kjøtt, kan du godt tilsette en boks med tunfisk i olje (husk å la den renne godt av) eller 1 glass med fetaost.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Nøgne Ø Pale Ale
Norge
Volum: 0.500 Pris: 69,90 Basisutvalget -
82 Poeng
L'Armangia Barbera d'Asti 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 120,90 Basisutvalget -
80 Poeng
Dom. Pfister Tradition Pinot Gris 2015
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 225,00 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Nøgne Ø Inferial Stout
Norge
Volum: 0.500 Pris: 29,70 Basisutvalget
Foto: Matprat.no