DAGENS RETT: Grillet laksespyd med gremolata

Dagens rett Grillet laksespyd med gremolata

Slik lager du grillfest i en fei

Tre laksefilet på grillspyd og festmåltidet er rett rundt hjørnet. Denne oppskriften vil du like.

Det er gremolataen - altså persille, hvitløk og sitronskall - som gjør at denne retten blir så god. Du kan godt bruke annen type fisk, kylling eller halloumi på grillspydene.

Om du synes grillspydet fortjener litt mer fett, kan du godt helle over litt ekstra god olivenolje. Det løfter smaken enda mer.

Her er andre gode oppskrifter med gremolata 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Grillet laksespyd med gremolata

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Laksespyd
Gremolata
1 stk

Fremgangsmåte

Laksespyd:
Hvis du bruker grillspyd av tre, må de legges i kalt vann i 30 minutter før bruk.

Tørk fisken med pair og del opp i ganske store biter. Vend bitene i rapsolje og sett på spydene. Dryss over salt og pepper. Grill over sterk varme i 3-4 minutter.

Gremolata:
Vask persille, tørk den godt. Riv av bladene og finhakk dem. Finhakk hvitløken.

Vask sitronen i varmt vann. Tørk den. Riv skallet fint, hakk det jevnt og bland det med persillen og hvitløken.

Servering:
Fordel gremolata over laksespydene og server med en blandet salat og brød. Gjerne også en kremet dressingsaus.
 
Tips:
Spydene kan også steikes i panne. Det tar ikke lengre tid, ca 4 minutter.
 
 
 
 
 

Sendt inn av

Foto: Mats Widén

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen