Dagens rett

Kjøttdeiggryte med bønner

Slik lager du sunn middag for hele familien

Slik lager du sunn middag for hele familien

Denne oppskriften er godkjent av både en renommert kokk og av en ernæringsekspert.
Aase E. Jacobsen
03 Januar 2018 - 01:07

Oppskriften er hentet fra Verdens beste familiekokebok - en av fem finalister i Beste norske kokebok 2015. Bak kokeboken står mesterkokk og småbarnspappa Kjartan Skjelde og Berit Nordstrand, legen og seksbarnsmoren som er kjent for sine kostholdsråd. Boken er derfor spekket med gode hverdagsretter som hele familien vil elske. Som denne kjøttdeiggryten.

Se våre andre hverdagsoppskrifter med kjøttdeig

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kjøttdeiggryte med bønner

Kjøttdeiggryte med bønner

Fremgangsmåte

Hakk grønnsakene og fres dem gylne i smør i panne sammen med kjøttdeig og tomatpuré. Bland i hermetiske tomater, krydder og vann. Kok under lokk i 45 minutter.

Kok bønnene møre i saltet vann, cirka 40 minutter. Forvell brekkbønner i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Tilsett kokte bønner og brekkbønner i kjøttgryten. Kok videre i 3–5 minutter til alt er varmt. Smak til med salt og kajennepepper.

Fordel rømme over og dryss på koriander.  

Rens og riv salaten og server i egen bolle.

Tips:
Ikke avspis gjestene med annet enn den beste rømmen, det vil si seterrømme eller ekte rømme. Selv om den inneholder mye energi, er den full av viktige næringsstoffer. Velg økologisk rømme om du får tak i det. Finn en som er forsiktig bearbeidet og som ikke skiller seg ved koking. En fyldigere smak følger med på kjøpet.

Oppskriften er hentet fra kokeboken Verdens beste familiekokebok, Kjartan Skjelde, Berit Nordstrand (Gyldendal) - en av fem finalister i Beste Norske Kokebok 2015.

Her det oppskrifter på mange deilige fiskegryter

Her finner du mange deilige gryteretter

Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her

Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?

Kanskje en fiskegryte frister deg mer?

Hva med en gryterett med bare grønnsaker?

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Kjartan Skjelde

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får torsken et syrlig og passe sterkt følge
Dagens rett
Thaisalat med ovnsbakt eller pannestekt torsk

Her får torsken et syrlig og passe sterkt følge

Spennende tilberedning av torsk er hva som venter deg i denne utgaven av Dagens rett. Raskt å tilberede, friskt og lekkert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv en annen vri på denne franske klassikeren
Dagens rett
Coq au vin med hvitvin og fløte

Prøv en annen vri på denne franske klassikeren

Coq av vin lages normalt med rødvin av pinot noir eller gamay, men her er en lysere utgave med hvitvin og kremfløte.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du sikre deg akevitt til jul, bør du slå til nå: 120 akevitter å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Skal du sikre deg akevitt til jul, bør du slå til nå: 120 akevitter å velge blant

Her er oversikten over de 120 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Perfekt drink til førjulkosen
Ukens drink
Arancia e Miele Sour

Perfekt drink til førjulkosen

Søt appelsin balanseres av syrlighet og krydder. Omtrent som å drikke julekaker. Og et friskere alternativ til gløgg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får torsken et syrlig og passe sterkt følge
Dagens rett
Thaisalat med ovnsbakt eller pannestekt torsk

Her får torsken et syrlig og passe sterkt følge

Spennende tilberedning av torsk er hva som venter deg i denne utgaven av Dagens rett. Raskt å tilberede, friskt og lekkert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en annen vri på denne franske klassikeren
Dagens rett
Coq au vin med hvitvin og fløte

Prøv en annen vri på denne franske klassikeren

Coq av vin lages normalt med rødvin av pinot noir eller gamay, men her er en lysere utgave med hvitvin og kremfløte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 12. desember

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner

I 2010 lagde Satyricon-frontmann Sigurd Wongraven sin første vin. Hør ham fortelle hele historien om Wongraven Wines.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en deilig viltgryte på en liten halvtime
Dagens rett
Viltgryte med reinskav og purre

Slik lager du en deilig viltgryte på en liten halvtime

Med reinskav fra fryseren i butikken oppnår du veldig god viltsmak på gryta uten å måtte vente lenge på maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du sikre deg akevitt til jul, bør du slå til nå: 120 akevitter å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Skal du sikre deg akevitt til jul, bør du slå til nå: 120 akevitter å velge blant

Her er oversikten over de 120 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her