Dagens rett

Panert kveite med sennepssaus

Slike fiskepinner har du ikke smakt før

Slike fiskepinner har du ikke smakt før

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre en av de mest utskjelte middagsrettene om til et festmåltid. Her er oppskriften.
Redaksjonen
25 Juni 2019 - 02:00

Med kveite som råvare og godt tilbehør bare må disse fiskepinnene bli fantastiske.

Flere spennende oppskrifter med kveite

Men om kveite ikke er innafor tirsdagsbudsjettet, kan du godt bruke annen hvit fisk. 

Sausen vi har valgt i dag kommer fra Frankrike og heter sauce gribiche. Den passer også til dampede grønnsaker og kaldt kjøtt. Du kan også prøve den som en avveksling til eggesmøret når du serverer røkt kolje. 

Skaff deg dagens rett som e-post

Panert kveite med sennepssaus

Panert kveite med sennepssaus

Fremgangsmåte

Begynn med sausen. 

Sennepssaus:
Mos eggeplommen sammen med sennep.

Visp inn olje i en tynn stråle, som til majones. Hakk resten av ingrediensene, inkludert eggehviten, og rør det inn.

Smak til med salt. Sett sausen i kjøleskap til den skal brukes.

Fisken:
Skjær fiskefileten i fire jevnstore stykker. Bland mel, salt og pepper på en tallerken. Visp egget sammen på en annen tallerken og ha strøkavring på den tredje tallerkenen.

Vend fisken først i mel, deretter i egg og til slutt i strøkavring.

Varm smør og olje i stekepannen og stek fisken på middels varme til den er gyllen og knapt gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side.

Server fisken varm med den kalde sausen, nystekt tomat og olivenbrød og salat eller kokte grønnsaker.

Server med aspargesbønner. Pynt gjerne med finrevet sitronskall, men ikke overdriv. Sitronsmaken tar lett overhånd.

Feststemte oppskrifter med kveite

Tips: I stedet for mel og strøkavring kan du bruke finknust cornflakes eller sesamfrø.

Tips: Hvis du ikke har tid eller lyst til å bake brød kan du kjøpe focaccia. Det går også an å servere denne retten med kokte mandelpoteter.

Her finner du mange deilige retter med kveite

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs
Ukens drink

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs

Cocktailen Southside lages med gin, men i denne er det brukt akevitt som gir en litt annen karakter, men fortsatt veldig frisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når tiramisu blir bløtkake, passer den perfekt på et hvert kakebord
Ukens kake

Når tiramisu blir bløtkake, passer den perfekt på et hvert kakebord

Tiramisu går alltid i en egen mage, for det er mektige saker. Derfor kan det være lurt å lage den som en bløtkake. Da blir det nok til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

To fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene
+
Tester
62 viner testet spesialpol

To fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene

Den ene fra en av Champagnes aller beste, og den andre er signert Englands wonderboy i denne klassen. Men aller mest oppmerksomhet får nok 13 varelinjer med Raveneau i ulike årganger og cruer tilbake til 2004.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallgod burgundvaluta i 2022-årgang
+
Godbiter i pollisten

Knallgod burgundvaluta i 2022-årgang

Den er dessuten den Montagnyen som gir aller mest for pengene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs
Ukens drink

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs

Cocktailen Southside lages med gin, men i denne er det brukt akevitt som gir en litt annen karakter, men fortsatt veldig frisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når tiramisu blir bløtkake, passer den perfekt på et hvert kakebord
Ukens kake

Når tiramisu blir bløtkake, passer den perfekt på et hvert kakebord

Tiramisu går alltid i en egen mage, for det er mektige saker. Derfor kan det være lurt å lage den som en bløtkake. Da blir det nok til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nesten full pott til Svanen - nok en gang

Under barshowet Norse Bar Awards 2024 ble Svanen årets bar, også prisen årets barteam tilfalt Svanen samt ikke minst prisen for årets cocktailmeny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Årets svenske Michelinsensasjon er Daniel Berlins Vyn
+

Årets svenske Michelinsensasjon er Daniel Berlins Vyn

Da kona Anna ble kreftsyk, la Daniel Berlin ned sin tostjerners restaurant i Skåne. Tre år senere er han tilbake med den nye restauranten Vyn - med magisk utsikt over havet og Bornholm. Og hentet nylig hjem to Michelinstjerner etter et halvt års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Svinekoteletter blir til supre grillspyd når de får følge av asiatisk potetsalat
Dagens rett

Svinekoteletter blir til supre grillspyd når de får følge av asiatisk potetsalat

Helt vanlige svinekoteletter får et smaksløft etter en runde i denne marinaden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

To fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene
+
Tester
62 viner testet spesialpol

To fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene

Den ene fra en av Champagnes aller beste, og den andre er signert Englands wonderboy i denne klassen. Men aller mest oppmerksomhet får nok 13 varelinjer med Raveneau i ulike årganger og cruer tilbake til 2004.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her