Dagens rett

Panert kveite med sennepssaus

Slike fiskepinner har du ikke smakt før

Slike fiskepinner har du ikke smakt før

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre en av de mest utskjelte middagsrettene om til et festmåltid. Her er oppskriften.
Redaksjonen
25 Juni 2019 - 02:00

Med kveite som råvare og godt tilbehør bare må disse fiskepinnene bli fantastiske.

Flere spennende oppskrifter med kveite

Men om kveite ikke er innafor tirsdagsbudsjettet, kan du godt bruke annen hvit fisk. 

Sausen vi har valgt i dag kommer fra Frankrike og heter sauce gribiche. Den passer også til dampede grønnsaker og kaldt kjøtt. Du kan også prøve den som en avveksling til eggesmøret når du serverer røkt kolje. 

Skaff deg dagens rett som e-post

Panert kveite med sennepssaus

Panert kveite med sennepssaus

Fremgangsmåte

Begynn med sausen. 

Sennepssaus:
Mos eggeplommen sammen med sennep.

Visp inn olje i en tynn stråle, som til majones. Hakk resten av ingrediensene, inkludert eggehviten, og rør det inn.

Smak til med salt. Sett sausen i kjøleskap til den skal brukes.

Fisken:
Skjær fiskefileten i fire jevnstore stykker. Bland mel, salt og pepper på en tallerken. Visp egget sammen på en annen tallerken og ha strøkavring på den tredje tallerkenen.

Vend fisken først i mel, deretter i egg og til slutt i strøkavring.

Varm smør og olje i stekepannen og stek fisken på middels varme til den er gyllen og knapt gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side.

Server fisken varm med den kalde sausen, nystekt tomat og olivenbrød og salat eller kokte grønnsaker.

Server med aspargesbønner. Pynt gjerne med finrevet sitronskall, men ikke overdriv. Sitronsmaken tar lett overhånd.

Feststemte oppskrifter med kveite

Tips: I stedet for mel og strøkavring kan du bruke finknust cornflakes eller sesamfrø.

Tips: Hvis du ikke har tid eller lyst til å bake brød kan du kjøpe focaccia. Det går også an å servere denne retten med kokte mandelpoteter.

Her finner du mange deilige retter med kveite

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Biff i bagett med ekstra trøkk fra chimchurri
Dagens rett

Biff i bagett med ekstra trøkk fra chimchurri

Det er altså chimichurrisausen som setter fart på smaksløkene i denne oppskriften med biff i bagett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her