Panert kveite med sennepssaus
Foto: Synøve Dreyer

Panert kveite med sennepssaus

Det er lite som skal til for å gjøre en av de mest utskjelte middagsrettene om til et festmåltid. Prøv denne spennende oppskriften med kveite, sennepssaus og olivenbrød.

Fremgangsmåte

Begynn med sausen. 

Sennepssaus:
Mos eggeplommen sammen med sennep.

Visp inn olje i en tynn stråle, som til majones. Hakk resten av ingrediensene, inkludert eggehviten, og rør det inn.

Smak til med salt. Sett sausen i kjøleskap til den skal brukes.

Fisken:
Skjær fiskefileten i fire jevnstore stykker. Bland mel, salt og pepper på en tallerken. Visp egget sammen på en annen tallerken og ha strøkavring på den tredje tallerkenen.

Vend fisken først i mel, deretter i egg og til slutt i strøkavring.

Varm smør og olje i stekepannen og stek fisken på middels varme til den er gyllen og knapt gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side.

Server fisken varm med den kalde sausen, nystekt tomat og olivenbrød og salat eller kokte grønnsaker.

Server med aspargesbønner. Pynt gjerne med finrevet sitronskall, men ikke overdriv. Sitronsmaken tar lett overhånd.

Feststemte oppskrifter med kveite

Tips: I stedet for mel og strøkavring kan du bruke finknust cornflakes eller sesamfrø.

Tips: Hvis du ikke har tid eller lyst til å bake brød kan du kjøpe focaccia. Det går også an å servere denne retten med kokte mandelpoteter.

Her finner du mange deilige retter med kveite

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disk opp med noe lettlaget eksotisk til middag
Dagens rett

Disk opp med noe lettlaget eksotisk til middag

Vi snakker om en karriduftende gryte med masse frukt som ananas og mango.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her