DAGENS RETT: Sommerlig gazpacho

Dagens rett Sommerlig gazpacho

(AlexPro9500)

Kjøl deg ned med forfriskende gazpacho

Kald, forfriskende og smakfull - gazpacho er perfekt for glovarme sommerdager

Når høysommeren nærmer seg og temperaturen begynner å stige, finner spanjolene et perfekt pusterom fra varmen i en kald, forfriskende bolle med gazpacho. Det spanske formspråket "de gazoacho no hay empacho" - som betyr "Du kan ikke få nok av en god ting" - er et kjennetegn på deres kjærlighet til den kalde tomatsuppen som anses som en av de lekreste rettene i det spanske kjøkkenet.

I disse dager hvor det helt klart nærmer seg spanske tilstander i sommervarme Norge, har vi også behov for å søke tilflukt fra varmen. Da er gazpacho er svaret. Gazpacho er super forfriskende og proppfull av rett-fra-hagen sommerfriske smaker. Nå får vi også tak i herlige norske grønnsaker, som gjør suppen enda bedre. 

Ettersom denne andalusiske suppen består av få og ubehandlede råvarer, må de velges med omhu; tomatene, eddiken og olivenoljen bør være av ypperste kvalitet. Bondens marked er et fantastisk sted å starte handleturen. Investeringen vil betale seg når du slurper i deg denne uimotståelige smakseksplosjonen av en suppe. 

Her finner du flere friske vegetarretter

Skaff deg dagens rett som e-post

Sommerlig gazpacho

Fremgangsmåte

Finhakk agurk, paprika og sjalottløk, legg litt av hver til side til servering. Ha grønnsakene i en blender sammen med tomater, hvitløksfedd, basilikum, sherryeddik og en teskje maldonsalt og rikelig med sort pepper. La stå i romtemperatur i 30 minutter så smakene får utviklet seg. 

Tilsett olivenolje i blenderen og kjør på medium hastighet til blandingen får en glatt konsistens. Smak til med eddik og salt, og la blandingen stå i kjøleskapet til den er kald, omtrent en time, eller ha den i fryseren i 10-15 minutter.

Fordel gazpachoen i fire boller og topp med finhakket agurk, paprika og sjalottløk. Drypp litt ekstra olivenolje over og rikelig med nykvernet pepper. 

Tips:
Gazpacho smaker ekstra godt om du lager den dagen før.

Her finner du flere friske vegetarretter

Her finner du flere tapasretter som du kan kombinere med

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: AlexPro9500

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen