Kutt kjøttet i terninger på 4 x 4 cm. Skrell og kutt løken i båter.
Brun kjøttet i olje i en pannen og legg det så over i en kasserolle. Brun løken i samme panne og ha den over i kasserollen sammen med kjøttet. Tilsett smør og mel i pannen og lagen brun jevning.
Tilsett kraft og kok sausen godt ut. Hell den over kjøttet og løken. Tilsett laurbærblad og kok alt ca 1 time til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper og server med kokte poteter.
Tips:
Har du ikke har mulighet til å koke kraft selv, kan du kjøpe den ferdig
Tips:
Hvis du vil ha mer smak av grønnsaker kan du tilsette 2 gulrøtter i skiver når det gjenstår 20 minutter.
Kjøttkraften:
Del beina i grove biter og ta ut ev. marg. Brun beina i en vid kasserolle til de er godt brune. Grovkutt grønnsakene unntatt purreløken og ha de i kasserollen. Del purreløkenpå langs og legg inn urtene og laurbærbladene.Surr den sammen med en tråd og legg den så i kasserollen. Fyll på kaldt vann til det dekker beina, kok opp og skum av. Senk temperaturen og la kraften trekke i 6-8 timer. Sil av og kok inn kraften til ca halvparten gjenstår.
Koketid vilt og lam 5 timer, koketid kalv 6-8 timer.
Lag Hellstrøms favorittkjøttgryte, en av våre mest populære oppskrifter
Se våre andre oppskrifter på kjøttgryter
Her finner du mange deilige gryteretter
Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her
Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?
Kanskje en fiskegryte frister deg mer?
Hva med en gryterett med bare grønnsaker?
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev