Dagens rett

Squash i skiver calabacitas

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken
Foto: (OksanaKiian)

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken

Squashen er ekstra fin å bruke nå som hovedingrediens i en rett som denne. Da trenger du ikke så veldig mye mer enn godt brød.
14 Oktober 2021 - 00:00

Den mørkegrønne squashen med det hvite kjøttet, er en velvillig ingrediens som nå er i sesong fra norske åkrer. Den gule typen er ikke like vanlig, men er ofte fin å bruke i retter hvor du vil ha mer farge. Smaksmessig er det liten forskjell selv om jeg noen ganger opplever at den gule smaker litt søtere. 

Her er flere retter med meksikanske oppskrifter

Squash i skiver calabacitas

Squash i skiver calabacitas

Fremgangsmåte

  1. Varm oljen i en kjele og ha i alle ingrediensene bortsett fra saltet og korianderkvistene.
  2. Kok opp, sett på lokk og la koke på svak varme i 30 minutter, eller til squasen er mør. Sjekk av og til at det ikke tørker ut, tilsett i så fall litt tomatsaft, kraft eller vann.
  3. Smak til med salt og server på meksikansk vis som en egen rett, eller sammen med all slags kjøtt eller kylling.
  4. Pynt med friske korianderstilker.

Se våre andre retter med squash

Her er flere retter med meksikanske oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt
Dagens rett

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt

At noe så enkelt kan være så godt. Her får du essensen av norsk høst med en internasjonal finish.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her