DAGENS RETT: Stekt squash og aubergine med hvitløksaus som i Hellas

Dagens rett Stekt squash og aubergine med hvitløksaus som i Hellas

(Dar1930)

Med dette til middag kan du et øyeblikk glemme mørketiden

Denne lettlagde og enkle retten får deg til å drømme om gresk sommerstemning.

Og det er en stund til vi kan nyte. Det er i hvert fall helt sikkert. Like sikkert er det at vi har tilgang til alle råvarene som trengs for å gjenskape smaksopplevelsen. Og denne klassikeren fra de greske øyer er dessuten veldig enkel å lage og helt vegetarisk.  

Se våre andre oppskrifter inspirert av Hellas

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Stekt squash og aubergine med hvitløksaus som i Hellas

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

350 g
stk

Fremgangsmåte

Skjær auberginen i 1/2 cm tykke skiver, kast skalkene. Legg aubergineskivene i lettsaltet vann i 30 minutter. Bruk 2 ss salt pr. liter.

Skjær skalkene av squashen og skjær den i 1/2 cm tykke staver på langs.

Skyll aubergineskivene, rist vannet godt av og tørk dem på kjøkkenpapir.

Sikt litt hvetemel over squashstavene.

Varm oljen og stek squashen gyllenbrun på begge sider, la dem renne av på kjøkkenpapir. Aubergine trenger høy steketemperatur, ellers trekker skivene til seg all oljen i stekepannen med en gang.

Varm oljen i stekepannen med en gang. Varm oljen, sikt litt hvetemel på aubergineskivene og stek dem gyllenbrune på begge sider. Stek i flere omganger og legg de stekte skivene på kjøkkenpapir etter hvert.

Legg opp de stekte grønnsakene på serveringsfat og dryss litt salt på dem. Server med gresk hvitløksaus.

Tips:
Du kan godt velge bare aubergine eller squash til denne retten som er typisk gresk husmannskost fra øyene, der denne retten serveres til middag med hjemmebakt brød til. Maten legges opp på et stort serveringsfat, og alle forsyner seg med skive etter skive av smakfulle grønnsaker. Alle best smaker denne retten helt nylaget, men den tåler å serveres lunken også.

Se våre andre oppskrifter inspirert av Hellas

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Dar1930

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Gresk hvitløksaus - Skorthalia

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

0.5 ts

Fremgangsmåte

Drypp vann over loffskivene og la dem stå og trekke i 10 minutter. Klem ut overflødig vann. Ha loff, hvitløk og salt i hurtighakkeren/blenderen og kjør det til en jevn mos.

Tilsett oljen litt etter litt mens maskinen går for sakte fart. Tilsett eventuelt knuste nøtter.

Tips:
Om du bruker mandler, bør du hakke dem først. 

Sausen skal ha konsistens som en majones. Tilsett mer olje eller en anelse vann hvis den er for tykk. Server den til stekte grønnsaker og fisk eller som dipp til rå grønnsaker.

Sausen passer perfekt til Stekt squash og aubergine med hvitløksaus som i Hellas

Her finner du veldig mange andre spennende sauser

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: redstallion

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen