DAGENS RETT: Tomatris som i India

Dagens rett Tomatris som i India

(ALLEKO)

Ris og tomat blir til den mest smakfulle middagsrett

Hemmeligheten er indisk krydring, men ikke mer komplisert enn at ingrediensene finnes på de fleste kjøkken.

Denne retten får sin gode smak fra solmodne tomater, god basmatiris samt selvsagt alle de gode og velkjent krydderne. Løkfrø er kanskje ikke noe du har i krydderhylla, men er lett å få tak i. De kalles også svartfrø, svartkummin eller Nigella sativa som er den latinske benevnelsen og er de svarte prikkene som er på naanbrød. I tilfelle du har lurt på hva det kan være. Løkfrø har imidlertid ingenting med løk å gjøre, siden planten tilhører soleiefamilien. Den er dessuten en veldig gammel krydderurt som har mange egenskaper. Den skal i følge et gammelt munnhell fra Midtøsten hvor den brukes mye, være "medisin mot alle sykdommer unntatt døden". 

Viktigst i denne sammenheng er at den bidrar med sin karakteristiske smak som fyller ut smaksbildet med ingefær, chili og hvitløk.

Se våre andre oppskrifter med denne ingrediensen

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bestill dagens rett som e-post

Tomatris som i India

Fremgangsmåte

Varm oljen i en stor kjele og fres løkfrøene i 30 sekunder. Tilsett løk og stek forsiktig i 5 minutter til, til løken er myk.

Ha i etter tur: Tomater, paprika, ingefær, hvitløk, chilipulver, koriander, potet, salt og erter. Stek under stadig omrøring ved middels varme i 5 minutter.

Tilsett risen og rør godt i ca 1 minutt. Tilsett vannet og kok opp. Skru varmen ned, legg på lokk og la risen putre i 12-15 minutter. La risen stå med lokk i ytterligere 5 minutter før servering.

Her finner du veldig mange indiske retter som du må prøve

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: ALLEKO

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen