Dagens rett

Torsk med smak av midtøsten

Fyll huset med deilige dufter med denne eksotiske vrien på torsk
Foto: ( Synøve Dreyer)

Fyll huset med deilige dufter med denne eksotiske vrien på torsk

Hvis du lager krydderblandingen selv, blir duftene enda mer intense. Men det er slett ikke nødvendig.
Aase E. Jacobsen
21 November 2020 - 01:00

Utvalget av krydderblandinger i Norge er stort, kanskje ikke i nærbutikken, men i utsalg med mer eksotiske varer er du garantert å finne noe du kan bruke til denne retten. I hvert fall om du velger å lage din egen blanding. 

Arabisk krydderblanding består av spisskummen, fennikel, gurkemeie, koriander, kanel og chili så du kan strengt tatt lage den ved å blande malt krydder. Men det riktige måten er å riste frøene i en panne og deretter male dem. 

Det er faktisk veldig enkelt, og når du først har gjort det, har du krydder en stund framover.   

Denne oppskriften kan godt brukes som et vegetarisk alternativ, minus torsken altså, siden den har så stor smaksintensitet og trenger bare litt ris ved siden av for å gi god metthetsfølelse. 

Har du lyst til å lage noe annet med torsk så se her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Torsk Saluna - med smak av midtøsten

Torsk Saluna - med smak av midtøsten

Fremgangsmåte

  1. Gni torskefileten inn med salt, pepper og arabisk krydderblanding og olivenolje og la hvile i 30 minutter. 
  2. Slik lager du arabisk krydderblanding
  3. Skjær rødløk i skiver. Varm geeh/klaret smør og olje i en panne og stek løken myk. Tilsett hvitløk, krydder og chili kuttet i biter og rør godt.
  4. Tilsett tørket lime delt i båter, tomater i terninger og tomatpure. La småkoke i 15-20 minutter. Tilsett vann, limesaft og kok opp. Hold varm. 
  5. Tips:
    Om du ikke får tak i tørket lime, kan du bruke fersk lime.
  6. Varm olje i en panne og stek torskefileten som er delt i 4 stykker med skinnsiden ned, til skinnet er sprøtt. Legg filetstykkene med kjøttsiden ned i sausen, dryss over koriander og la trekke i 5-10 minutter.

Server med ris og pynt med koriander. 

Har du lyst til å lage noe annet med torsk så se her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her