Dagens rett

Uramaki med krydret krabbefyll

Maki lager du veldig enkelt selv
Foto: (Synøve Dreyer)

Maki lager du veldig enkelt selv

Det krydrete krabbefyllet gir makibitene ekstra mye smak. de kommer garantert til å falle i smak.
Aase E. Jacobsen
18 Oktober 2020 - 01:00

For å lykkes med makiene trenger du en bambusmatte, den sørger for at de blir faste og ikke faller fra hverandre når du deler rullen opp. Det er derfor ganske enkelt å få dette til selv om du bare bruker tid på selve rullingen. 

Ura-maki er betegnelsen på maki som er rullet i sesamfrø og har risen utenpå norien. Noen kaller dette derfor vrengt maki.  

Se våre andre oppskrifter på maki 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Ura-maki med krydret krabbefyll

Ura-maki med krydret krabbefyll

Fremgangsmåte

 
Sushiris:
Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken.
 
Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen.
 
Krabbefyll:
Finhakk chili, ingefær, hvitløk og koriander. Bland krabbekjøttet med chili, ingefær, hvitløk, koriander, limesaft og olivenolje. Skrell mango og skjær i strimler.
 
Montering:
Dekk bambusmatten med plastfolie. Del noriark i to og legg den ene halvdelen på bambusmatten med den ruglete siden opp. Fukt hendene så risen ikke kleber, og fordel ris jevnt utover noritangen med fingrene. Snu noritangen så risen blir liggende ned mot plastfolien. Legg en stimle mango og litt krabbeblanding langs midten av noritangen. Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det var en rullekake, og klem godt sammen.
 
Når makirullen er ferdig legger du den i kjøleskap mens du lager ferdig resten. Rull makirullene i sesamfrø. Skjær hver rull i to, og del så videre i to og to til du har fått åtte biter.
 
Server makibitene med soyasaus, wasabi og ingefær. 
 

 

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her