DAGENS RETT: Oksehalesuppe

Dagens rett Oksehalesuppe

(Bilde: Matprat)

Vart opp med oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

At ikke suppe er mettende, er denne kraftpakken motbeviset til. Hvis du lager en stor porsjon kan du ha suppen over flere dager - eller fryse ned overskuddet.

Om du ikke får tak i oksehaler, kan du bruke andre stykningsdeler som trenger lang varmebehandling. 

Forny din suppemeny med disse oppskriftene 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Oksehalesuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

4 timer

Ingredienser

1 kg
oksehale i skiver
2 l
2 ss
frisk timian , hakket
1 ts
0.5 ts

Fremgangsmåte

Brun oksehalene i litt olje på høy varme i bunnen av en tykkbunnet gryte (gjerne av jern) til de får en fin stekeskorpe.
 
Stek bare noen oksehaler ad gangen slik at ikke temperaturen faller for mye.
 
Ha alle okehalene i gryten og hell på kaldt vann til det dekker oksehalene.
Skjær løken i grove biter og ha dem i gryta sammen med laurbær, boksetomater og anisfrø.
 
Kok opp og la suppen småkoke i to til fire timer.

Smak til med salt og pepper.

Server med poteter eller potetmos ved siden av.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Winemakers dinner 5. juni, Happolati, Oslo

Årets høydepunkt for mat og vinelskere

Den 5. juni inviterer vi til et toppmøte med Alsace-produsent Zind-Humbrecht på en av Oslos hotteste restauranter, Happolati. Fem utsøkte retter følger syv ettertraktete viner, valgt ut av  en av Norges aller dyktigste vinkelnere, Simon Zimmermann. Les hele saken

Til toppen