DAGENS RETT: Yoghurtsalat som i Iran

Dagens rett Yoghurtsalat som i Iran

(Paul_Brighton)

I dag inspireres vi av Iran i matveien

Yoghurtsalat er en sommerfavoritt som skapt for ethvert grillmåltid, og så kjapp å lage at retten også passer inn i VM-menyen. Prøv den også som dip til chipsen.

Når det er så lett å få tak i skikkelig yoghurt (les feit yoghurt som holder 10 prosent) som nå, er det ingen sak å lage denne midtøstenfavoritten som lages på forskjellige måter fra sted til sted. Her er den uten hvitløk, men med løk og dill. Som gjør at den skiller seg fra grekernes tzatziki.

Et supert følge til pølsene, gjerne oppi brødet eller lompa, til grillmaten, til røykelaksen eller som dipp til chipsen. 

Se våre andre oppskrifter med yoghurt

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Yoghurtsalat som i Iran

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 stk
stk

Fremgangsmåte

Hell yoghurten over i en dyp bolle og rør den helt jevn. Skjær agurken og løken i små terninger. Bland dette i yoghurten sammen med hakket dill og smak salaten til med salt og pepper. La salaten stå kaldt og tildekket, gjerne i kjøleskapet, og server den som hors d`oevre (forrett) eller vanlig salat.

Tips:
Denne salaten er perfekt til grillet lam eller annen type grillmat, til røykt fisk eller som del av et koldtbord. 

Sheek kebab eller sish kebab er kanskje den vanligste å servere denne salaten til - se oppskriftene her

 Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Paul_Brighton

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen