Shish kebab tyrkisk
Apéritif

Shish kebab tyrkisk

Vi har mange oppskrifter med Shish kebab. Her får du den slik de vil ha kebaben i Tyrkia.

Fremgangsmåte

Bland marinaden, skjær kjøttet i munnfull-stykker og la det trekke i marinaden i kjøleskap i minst 12 timer. Vend kjøttet av og til.

Skrell løkene og kok dem i 5-8 minutter i lettsaltet vann. Gjør i stand pepperfruktene og skjær dem i passende stykker. Tre vekselvis lammekjøttstykker, pepperfrukt, løk og kvarte tomater på spiddene og grill det hele over trekullglør eller i elektrisk eller gassgrill til kjøttet er mørt. Pensle av og til med marinaden.

Hvis man ikke bruker roterende spidd, må man vende på spiddene nå og da under grillingen. Grunnen til at grilltiden er forholdsvis lang, er at kjøttet må holdes i god avstand fra varmen for ikke å bli for brunt før det er tilstrekkelig mørt.

Kebab stammer fra tyrkernes krigstokter, ikke minst fra den gang de som nomader var innviklet i stammekriger. Krigerne spiddet kjøttstykkene på sverdet og stekte dem over åpen ild.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her