Dagens rett

Dampet Ishavsrøye med sitronmelisse

Apéritifs meny gjennom en uke består som regel av to fiskemåltider. Denne uken intet unntak, og vi starter allerede på lille-lørdag. Ishavsrøye er en sann lekkerbisken fra sjøens skattkammer. Som serveres med tysk hvitvin av minst like høy klasse som fisken.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Dampet Ishavsrøye med sitronmelisse

Antall porsjoner

4

Ingredienser

0.5 ts
3 dl
fiskekraft/buljong
Sitronmelissesaus
3 dl
fiskekraft/buljong

Fremgangsmåte

Skjær fisken i serveringsstykker, drypp den med sitronsaft og dryss over salt. Kok opp fiskekraft/buljong med rosapepper. Legg fiskestykkene i og la dem trekke ca. 10 min.

Sausen:
Rør ut hvetemelet i fløten og tilsett fiskekraften, bruk kokekraften. Kok opp under stadig omrøring. La sausen koke et par min. og smak til med salt og pepper. Ha i finhakket sitronmelisse.

Server sausen til fisken sammen med poteter og lettkokte sukkererter.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen