Deilig vintervin

Deilig vintervin

En sødmefylt varmende og kompleks vin som denne brunelloen er god trøst i vintermørket.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Pertimali Brunello di Montalcino 2004 (94626) byr på masse godt brunellostoff hvilket betyr stor mykhet, fin sødme, god friskhet og slanke fine tanniner. En nydelig vin i dag og for kjelleren. Prøv den til gode retter med vilt, gjerne reinsdyr, eller smaksrikt lam.

Sakte modning

Produsenten, Az. Agr Sassetti Livio Pertimali, som er tilbake på det norske markedet etter en tids fravær, er en mindre familiedrevet vingård med 16 hektar. Beliggenheten er i Montesoli, rett nord for Montalcino by, på toppen av en åskam. Midt i hjertet av brunello-DOCG-et . Vinmarkene har sørøstlig eksponering, hvilket sikrer en sakte modning av druene i dette solrike klimaet.

Sikrer særpreget

Her har Livio siden slutten av 1960-tallet gjennomført en omfattende renovering og utvidelse av vinmarkene. For å sikre at gårdens særpreg ivaretas, er det brukt det opprinnelige genetiske materialet (selection massale). I kjelleren finnes det nemlig viner tilbake til 1915, og målet er å kunne dra en rett linje fremover i tid. Sønnen, Lorenzo, som nå har overtatt styringen, vil nok sørge for å ta godt vare på denne skatten.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Pertimali Brunello di Montalcino 2004

Produsent:
Az. Agr Sassetti Livio Pertimali
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
389,90 kr
Varenummer:
9462601
93 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen