Den aller beste påskevinen

Den aller beste påskevinen

Jeg kan ikke tenke meg noe som varmer bedre enn denne vinen akkurat nå.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Radici Taurasi Riserva 2006 (10530) er en klassiker av dimensjoner – men kanskje ikke det første du tenker på når du skal finne en «stor» vin til en «stor» anledning.

Lagrer veldig godt

Riktignok har Taurasi DOCG-status og tilhører dermed eliten i Italia. Men både barolo, brunello di montalcino og amarone kommer alltid foran når landets aller beste røde dråper nevnes.

Det er det altså ingen grunn til, for taurasi som sådan - og Mastroberardinos utgaver i særlig grad - er fantastiske viner som også lagrer usedvanlig godt.

Historien om Mastroberardino får du her

Og når den finnes i en «lett lagret» 2006-versjon, passer den også veldig godt til de forestående påskemiddagene. Enten du kjører lam eller vilt, er den et utrolig godt følge.

Virkelig en klassiker

Dessuten er den veldig godt priset i Norge. Den finnes også i ganske mange polutsalg, i hvert fall i de største byene. Får du ikke tak i den til påske, er det ingen grunn til bekymring for den kommer til å glede i mange år framover.

Mens Radici Riserva har vært laget siden «tidenes morgen» hos Mastroberardino, er Naturalis Historia Taurasi en mer moderne versjon med større ekstraksjon. I øyeblikket ikke i salg i Norge.  

Spennende rosé

Det er derimot Lacrimarosa 2013 (57236) . En rosé laget av samme drue som de store taurasiene, nemlig aglianico.

Les mer om Lacrimarosa

Ved første slurk er det ikke lett å skjønne at dette er to alen av samme stykke. Men etter nærmere ettertanke skjønner du at det vi snakker om er en rosé med struktur, altså med både syre, god frukt og en touch av tanniner.

Skallkontakten er veldig kort, kun under pressingen, ellers ville roséstilen blitt for kraftig. Aglianicos skall er nemlig de som gir taurasivinene deres gode tanniner.

Produktfoto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Radici Taurasi Riserva 2014

Produsent:
Mastroberardino
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Campania
Pris:
489,90 kr
Varenummer:
1053001
94 Poeng
Les smaksnotatene »

Lacrimarosa Irpina Rosato 2016

Produsent:
Mastroberardino
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Campania
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
5723601
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Julemat Drikke til julematen

Den definitive guiden: Slik finner du passende øl til alle julens måltider

I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året. Les hele saken

Til toppen