I dag er det ikke lett å invitere til stor middag, enten det er familie eller venner, for det er mange hensyn som skal tas. De fleste har minst en veganer, laktose- eller glutenintolerant i sin familie eller omgangskrets.
Denne dessertoppskriften samler alle, også de som bare vil at desserten skal smake godt.
I oppskriften signert vegankokken Mats Risvik er det brukt vanlig brød, men det lar seg altså lett erstatte med et glutenfritt.
Se våre andre glutenfrie oppskrifter
Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev
Dekonstruerte bondepiker med gulrotmos
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Gulrotmos:
Skrell gulerøttene og dekk med nok vann i en kjele sammen med halvparten av sukkeret og halvparten av margarinen. Kok til de er gjennomkokte. Ca. 20 minutt. Tilsett alt i en blender mens det er varmt sammen med resten av sukkeret og margarinen, samt resten av krydderet. Blend alt til det er en helt fin mos. Kjøl ned og ta det hele over i en sprøytepose til du er klar til å servere.
Arme riddere:
Bruk gjerne noe brød du har liggende som er en dag eller to gammelt. Hell soyamelken i en bolle og rør inn sukkeret sammen med kanel og en klype salt. Dypp skiven i blandingen, men ikke la det ligge lenge da det kan bli for bløtt. Smelt margarinet i en stekepanne på medium/høy varme. Stek brødet på hver side til det blir fint og gyllent, ca 2 minutt per side. Sett til side til det er avkjølt og skjær så i strimler i ønsket tykkelse.
Stekte brødsmuler:
Rist skiven i oven på 180 grader i 10 minutt. Pulser skiven i en foodprosessor til du har relativt fine smuler. Smelt margarinet i en stekepanne på medium/høy varme. Tilsett så brødsmulene sammen med sukker, salt og kanel, og stek til det er fint og gyllent (ca 2-3 minutt). Pass på at det ikke brenner seg.
Pisket krem:
Pisk kremen i en bolle med en mixmaster eller lignende til det blir tykkere og fluffy, rundt 1 minutt.
Ta det hele over i en sprøytepose og hold kaldt i kjøleskapet til du er klar for å servere.
Sett sammen desserten på en flat asjett eller en annen fin asjett du måtte ønske. Legg alt utover asjetten del for del, biter av arme riddere, gulrotmos, pisket krem og stekte brødsmuler. Pynt gjerne med litt sitrontimian.
Tips:
Ved å bruke glutenfritt brød, tilfredsstiller du også de som ikke vil ha eller tåler gluten.
Se våre andre glutenfrie oppskrifter
Lyst en annen variant tilslørte bondepiker?
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Mats Risvik
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Cazes Muscat de Rivesaltes
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 250,00 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Saracco Moscato d'Asti 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 129,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Dupont Pommeau de Normandie
Frankrike
Volum: 0.700 Pris: 339,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Menade Sauvignon Dulce 2018
Spania
Volum: 0.500 Pris: 154,90 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Kinn Ivar Aasen-øl
Norge
Volum: 0.330 Pris: 69,90 Bestillingsutvalget