Denne drinken er signert en virkelig mester

Denne drinken er signert en virkelig mester

Green Park er en av de nye moderne klassikerne som har tatt verden med storm. Prøv denne enkle oppskriften og bli overbevist.

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Drinken ble oppfunnet av Erik Lorincz – nåværende sjefsbartender ved American Bar på Savoy Hotel i London.

Selleri og basilikum

Green Park ble laget som en hyllest til Green Park i London og er en blanding av gin, sitrus, sukker, basilikum, selleri og eggehvite.

Ved siden av at den er lett å lage, og finnes i barmenyer verden rundt, er den egentlig en oppdatert versjon av White Lady skapt av Harry Craddock, barlegenden fra 1920- og 30-tallets Savoy.

Slik lages White Lady

Erik Lorincz tok over den prestisjetunge jobben i oktober 2010 ved hotellets gjenåpning – Savoy var stengt i tre år grunnet oppussing og prislappen havnet på over 2 milliarder kroner.

Samme året vant Erik World Class som regnes som den gjeveste konkurransen i barverdenen, samt at han tok hjem tittelen International bartender of the year. Dessuten ble American Bar kåret til World’s Best Hotel Bar under Tales of the cocktail i 2011, bare ni måneder etter gjenåpningen.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender .

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Green Park

Fremgangsmåte

Hell alle ingredienser i en shaker.

Tørrshake (uten is) eller kjør i en blender eller mixer. Deretter tilsettes isbiter og drinken shakes på ny. Dobbelsil over i et avkjøl coupetteglass.

Tips 1:
Når du bruker eggehvite i en drink, er det viktig å tørrshake først. Det er slik du får utnyttet eggehvitens bindende (og skummende) effekt.
Tips 2:
Om du ikke får tak i selleribitter, kan du erstatte det med litt finkuttet selleri og noen dråper orange bitters som du har oppi shakeren.

Sendt inn av

Foto: Sentralen as

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen