Godbiter i pollisten
Denne vinen er blitt 160 kroner billigere

Denne vinen er blitt 160 kroner billigere

Prisnedgangen til tross er det ingen billig vin, men du verden så mye smak du får for 500 kroner.
Aase E. Jacobsen
05 Mai 2016 - 13:14

Marques de Murrieta Dalmau 2011 kostet for noen år siden 650 kroner. Når den nå vaker rundt fem hundrelapper blir den plutselig et godt kjøp. Og siste årgang ut er svært overbevisende. En kraftpakke er den sant og visst, men også svært elegant og frisk og lang unna mektig. Derimot en svært god matvin og et veldig godt objekt å legge i kjelleren.

Vær tålmodig

Selv om vinverdenen har utviklet seg en del på 20 år, med klimaendringer og nye teknologi i vinkframstillingen, er det likevel relevant å trekke fram 1995-utgaven av denne vinen jeg var så heldig å få smak for ett år siden. Den var aldeles lekker og overraskende ungdommelig. Derfor har jeg stor tro på at den 16 år yngre 2011-eren også vil gjøre det stort bare den for litt tid på seg. Har du ikke tid å vente, er det lett å forstå for den smaker himmelsk allerede.

Stor konsentrasjon

2011 er en årgang med høye temperaturer og lite nedbør. Resultatet har gitt viner med svært god konsentrasjon og fra de høyereliggende vinmarkene oppnås viner med ikke bare moden bærfrukt, men også god syre. Det er trolig derfor denne vinen er så vellykket. Dalmau får sine druer fra en vinmark med kalk- og leirjord og godt voksne vinstokker samt en beliggenhet på 465 m.o.h.

Den skiller seg ut fra produsenten Marques de Murrietas øvrige portefølje ved å være langt mer moderne i uttrykket. Det kan ofte resultere i overeiking, men selv om denne har modnet i 19 måneder i ny fransk eik, er fatpreget godt integrert. Det gjelder også alkoholen på 14,5 prosent.

 

Også Marques de Murrieta Ygay Reserva 2011 som finnes i 107 polutsalg, nyter godt av 2011-årgangens konsentrasjon (selv om den var minst like strålende i forrige utgave). Den er derfor blant de beste kjøpene i polets basissortiment.

Her kan du se hele den imponerende porteføljen til denne produsenten

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her