Denne vinen er blitt 160 kroner billigere

Denne vinen er blitt 160 kroner billigere

Prisnedgangen til tross er det ingen billig vin, men du verden så mye smak du får for 500 kroner.

Marques de Murrieta Dalmau 2011 kostet for noen år siden 650 kroner. Når den nå vaker rundt fem hundrelapper blir den plutselig et godt kjøp. Og siste årgang ut er svært overbevisende. En kraftpakke er den sant og visst, men også svært elegant og frisk og lang unna mektig. Derimot en svært god matvin og et veldig godt objekt å legge i kjelleren.

Vær tålmodig

Selv om vinverdenen har utviklet seg en del på 20 år, med klimaendringer og nye teknologi i vinkframstillingen, er det likevel relevant å trekke fram 1995-utgaven av denne vinen jeg var så heldig å få smak for ett år siden. Den var aldeles lekker og overraskende ungdommelig. Derfor har jeg stor tro på at den 16 år yngre 2011-eren også vil gjøre det stort bare den for litt tid på seg. Har du ikke tid å vente, er det lett å forstå for den smaker himmelsk allerede.

Stor konsentrasjon

2011 er en årgang med høye temperaturer og lite nedbør. Resultatet har gitt viner med svært god konsentrasjon og fra de høyereliggende vinmarkene oppnås viner med ikke bare moden bærfrukt, men også god syre. Det er trolig derfor denne vinen er så vellykket. Dalmau får sine druer fra en vinmark med kalk- og leirjord og godt voksne vinstokker samt en beliggenhet på 465 m.o.h.

Den skiller seg ut fra produsenten Marques de Murrietas øvrige portefølje ved å være langt mer moderne i uttrykket. Det kan ofte resultere i overeiking, men selv om denne har modnet i 19 måneder i ny fransk eik, er fatpreget godt integrert. Det gjelder også alkoholen på 14,5 prosent.

 

Også Marques de Murrieta Ygay Reserva 2011 som finnes i 107 polutsalg, nyter godt av 2011-årgangens konsentrasjon (selv om den var minst like strålende i forrige utgave). Den er derfor blant de beste kjøpene i polets basissortiment.

Her kan du se hele den imponerende porteføljen til denne produsenten

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Marq. de Murrieta Dalmau 2016

Produsent:
Marques de Murrieta
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
799,90 kr
Varenummer:
2202101
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Marques de Murrieta Ygay Reserva 2016

Produsent:
Bod. Marqués de Murrieta
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
239,90 kr
Varenummer:
360901
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen