Godbiter i pollisten
Denne vinen er blitt 160 kroner billigere

Denne vinen er blitt 160 kroner billigere

Prisnedgangen til tross er det ingen billig vin, men du verden så mye smak du får for 500 kroner.
Aase E. Jacobsen
05 Mai 2016 - 14:14

Marques de Murrieta Dalmau 2011 kostet for noen år siden 650 kroner. Når den nå vaker rundt fem hundrelapper blir den plutselig et godt kjøp. Og siste årgang ut er svært overbevisende. En kraftpakke er den sant og visst, men også svært elegant og frisk og lang unna mektig. Derimot en svært god matvin og et veldig godt objekt å legge i kjelleren.

Vær tålmodig

Selv om vinverdenen har utviklet seg en del på 20 år, med klimaendringer og nye teknologi i vinkframstillingen, er det likevel relevant å trekke fram 1995-utgaven av denne vinen jeg var så heldig å få smak for ett år siden. Den var aldeles lekker og overraskende ungdommelig. Derfor har jeg stor tro på at den 16 år yngre 2011-eren også vil gjøre det stort bare den for litt tid på seg. Har du ikke tid å vente, er det lett å forstå for den smaker himmelsk allerede.

Stor konsentrasjon

2011 er en årgang med høye temperaturer og lite nedbør. Resultatet har gitt viner med svært god konsentrasjon og fra de høyereliggende vinmarkene oppnås viner med ikke bare moden bærfrukt, men også god syre. Det er trolig derfor denne vinen er så vellykket. Dalmau får sine druer fra en vinmark med kalk- og leirjord og godt voksne vinstokker samt en beliggenhet på 465 m.o.h.

Den skiller seg ut fra produsenten Marques de Murrietas øvrige portefølje ved å være langt mer moderne i uttrykket. Det kan ofte resultere i overeiking, men selv om denne har modnet i 19 måneder i ny fransk eik, er fatpreget godt integrert. Det gjelder også alkoholen på 14,5 prosent.

 

Også Marques de Murrieta Ygay Reserva 2011 som finnes i 107 polutsalg, nyter godt av 2011-årgangens konsentrasjon (selv om den var minst like strålende i forrige utgave). Den er derfor blant de beste kjøpene i polets basissortiment.

Her kan du se hele den imponerende porteføljen til denne produsenten

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her