Dette er kanelsnurr- og eplekakeelskernes favoritt

Når epler møter kanelsnurrer, må det bare bli godt. Som i denne oppskriften med suksessgaranti.

Eplekake blir vi aldri lei av. Denne gangen matcher vi eplene med en gjærdeig og smaker til med kanel. Noe som aldri blir feil.

Til eplekake, enten du baker den som her eller uten gjær, blir det alltid best resultat med syrlige epler. Norske epler er kanskje aller best, spesielt nå mens kvaliteten fortsatt er på topp.

Prøv en av våre andre oppskrifter på eplekake

TIPS: Hvis du bytter ut melk med rømme, blir kaken enda saftigere og mer holdbar. Se flere nyttige kokketips

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

 

Eplekake med gjærdeig

Antall porsjoner

10-12

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

25 g
2 dl
1 stk
0.5 dl
0.25 ts
6.5 dl
Fyll
3 stk
50 g
0.5 dl

Fremgangsmåte

Smuldre gjær i en bakebolle. Hell over fingervarm melk (maks 37°C), og rør til gjæren har løst seg opp.

Pisk opp egget med en gaffel. Spar ca. 1 ss til å pensle med siden.

Tilsett sukker og salt, og rør inn biter av smøret.

Bland i melet, så mye at deigen blir glatt og fin, men fremdeles kjennes løs.

Dekk deigen til og sett den til heving i ca. 45 minutter.

Hell deigen direkte i en langpanne, 25 x 35 cm, kledd med bakepapir.

Trykk deigen ut med melede hender slik at den dekker hele formen.

Fjern kjernehusene på eplene og skjær i tynne båter. Du kan gjerne skrelle eplene, om du ønsker.

Fordel eplebåtene over deigen i et fint mønster.

Pensle kaken med 1 ss pisket egg og strø over sukker og mandelflak.

Stekes midt i ovnen ved 220°C i ca. 30 minutter.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen